Masovna tučnjava u sarajevskoj sudnici, 12 uhićenih

0
1134

SUĐENJE SULEJMANOVIĆU

Sarajevska policija uhitila je 12 osoba zbog tučnjave koja se jučer dogodila u Županijskom sudu u Sarajevu nakon suđenja Daliboru Sulejmanoviću, optuženom za ubojstvo Harisa Selmana,, javlja Avaz.ba

– Koliko će njih biti predano Tužiteljstvu ŽS odlučit će postupajući tužitelj, rečeno je iz MUP- ŽS.
Opovrgavao svjedočenje

Podsjećamo, pred Sudskim vijećem kojim predsjedava sutkinja Jasmina Begić jučer je svjedočila Sulejmanovićeva nevjenčana supruga Ajša Seferović.

U publici su bili obitelj i prijatelji ubijenog, te navijači Nogometnog kluba „Željezničar” jer je i ubijeni bio navijač ovog kluba. Tijekom svjedočenja, Seferović su ispitivali postupajuća tužiteljica, Sulejmanović i njegov odvjetnik Omar Mehmedbašić.

Prilikom svjedočenja Seferović, Sulejmanović je opovrgavao da je svjedokinji nakon ubojstva Selmana  rekao “Ja sam pucao”. Ispitivanje je trajalo dugo, a i tijekom ispitivanja iz publike su stalno dobacivali optuženom što je dovelo atmosferu do usijanja.

Sutkinja Begić je viša puta tijekom suđenja opominjala publiku i govorila kako će isprazniti sudnicu.

Nakon što je odvjetnik Mehmedbašić završio ispitivanje svjedokinje, sudski policajci su krenuli izvesti optuženog Sulejmanovića iz sudnice odnosno vratiti ga u pritvorsku jedinicu.

No, dok su ga izvodili neko iz publike je pljunuo optuženog i dobacio mu “smećaru ciganski”.

Masovna tuča

Sudska policija je stala u obranu Sulejmanovića i tada je došlo do masovne tuče. Bilo je naguravanja, udaranja šakama, a u jednom trenutku i gađanja stolicama.

Sulejmanović je optužen da je 24. srpnja 2014. godine u dvorištu napuštene kuće u ulici Emira Bogunića Čarlija na broju 30, u blizini stare željezničke stanice u sarajevskoj općini Ilidža, iz automatske puške ubio Harisa Selmana.

Prvostupanjskom presudom Županijskog suda u Sarajevu u prosincu 2015. godine Sulejmanović je bio osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od 18 godina zatvora zbog ubojstva i nedozvoljenog držanja oružja i streljiva. No, Vrhovni sud Federacije BiH nakon žalbe Sulejmanovićeg odvjetnika  Omara Mehmedbašića ukinuo je ovu presudu, te predmet vratio na ponovno suđenje Županijskom sudu.