MALO O “ZABRANAMA” : Pupovac bi zabranio mladima da slušaju Thompsona

0
1154
Pupovac bi zabranio mladima da slušaju Thompsona, pjevač mu brutalno odgovorio

‘Očekujemo od zastupnika u Hrvatskom državnom saboru da zatraže javno pojašnjenje od Milorada Pupovca, što je mislio pod tvrdnjom ‘, poručio je Thompson

Saborski zastupnik i predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac na današnjoj je dvostanoj raspravi Odbora za Ustav predlagao da Odbor usvoji zaključak kako je “javno isticanje ustaškog pozdrava ‘Za dom spremni’ suprotno Ustavu, zakonu i dosadašnjoj sudskoj praksi RH.

Pozdrav, smatra Pupovac, potiče netoleranciju i širi etničku, vjersku i političku mržnju te vrijeđa sjećanje na žrtve ustaškog režima.

“Mladi koji posjećuju spomen-područja u knjigama crtaju kukaste križeve, ušata slova U, a u autobusu slušaju Marka Perkovića Thompsona”, kazao je Pupovac u nastavku.

Nakon što je prozvao popularnog pjevača i izrekao teške optužbe na njegov račun, o svemu se oglasio i Thompson na svojoj Facebook stranici.

“Zanimljivo, Pupovac bi zabranio mladima slušati Thompsona. Očekujemo od zastupnika u Hrvatskom državnom saboru da zatraže javno pojašnjenje od saborskog zastupnika srpske nacionalne manjine Milorada Pupovca, što je mislio pod tvrdnjom kako je nedopustivo da djeca slušaju Thompsona u autobusima prilikom posjeta spomen obilježjima”, stoji u objavi na službenoj Facebook stranici pjevača.

A osim toga, našao se i u obrani mitropolita koji je sa skupinom pravoslavnih svećenika, predvođenim ocem Vojislavom Bilbijom, kako pjevaju pjesmu u kojoj veličaju četničkog vojvodu iz Drugog svjetskog rata. Naime, na spornoj snimci koja je početkom ove godine u nekoliko navrata emitirana na televiziji Z1 u emisijama ‘Markov trg’ i ‘Bujica’, vidi se kako navedeni pjevaju pjesmu u kojoj veličaju četničkog vojvodu iz Drugog svjetskog rata. Na početku snimke Porfirije kaže ‘to je naša pjesma’ i smješka se dok Vojislav Biblija objašnjava kako ‘im je bilo teško kada su se povlačili preko Pađena, morali su ostaviti sve, bilo ih je 10-15 hiljada’, a zatim su zajedno zapjevali četničku pjesmu ‘Što se ono na Dinari sjaji’. Pupovčeva obrana? Radi se o časnom čovjeku koji je prestao pjevati kada se počeo spominjati Đujić..

Thompson

Neka nitko ne dira u moj mali dio svemira

Istok, Zapad, svako brani svoje
a ja ne sm’jem ono sto je moje oduvijek
jedini moj svijet

I samo zato za njih sam fasista
a nikad nisam htio tudje nista
samo nju, zemlju slobodnu

Mirno zivim ponosan na svome
makar nije uvijek sve po mome

Napadaju ta sluganska pera
k’o da oni branili su sela
misevi iz rupa izisli

Eh, sto im se povampire lica
kad se vije nasa sahovnica
sveta zastava

Mirno zivim ponosan na svome
makar nije uvijek sve po mome

Ref.
Nek’ se cuje, nek’ se zna
nek’ vijori zastava
neka nitko ne dira
u moj mali dio svemira

U eteru lazi obmanjuju ljude
tako lako pravednima sude
jesam kriv zato sto sam ziv

Domoljublje prozvali fasizam
tako brani njihov komunizam
prozirna demagogija

Mirno zivim ponosan na svome
makar nije uvijek sve po mome