MALO ISTINE O AGROKORU – Dalićki je i dalje sve smiješno: ‘Sad se uzdamo u svetog Antu’

0
1770

Kamera Nove TV snimila je u utorak ministricu gospodarstva i potpredsjednicu Vlade u neformalnom razgovoru s predsjednikom Hrvatske gospodarske komore Josipom Zaherom u kojem je otkrila malo više nego kad daje službene izjave o Agrokoru.

“Je li ovo sve riješeno dosad?”, nagnuo se Zaher prema ministrici Martini Dalić prijateljski joj stavivši ruku na rame. Ona je prasnula u smijeh.

Je, mo’š si misliti. Sad se uzdamo u svetog Antu, odgovorila mu je i dalje se veselo smijući, a i on je razvukao širok osmijeh. Ministrica gospodarstva i predsjednik gospodarske komore, u vjerojatno najtežim trenucima za hrvatsko gospodarstvo ikad, izgledali su kao da gledaju dobar nastup nekog komičara.

Kreditni rejting Agrokora opet snižen

Izgledno je da je ministrica Dalić pod ‘svetim Antom’ mislila na Vladinog povjerenika za Agrokor Antu Ramljaka, koji se nešto ranije tog dana obratio javnosti nakon što je vodeća svjetska agencija  za procjenu kreditnog rejtinga, Moody’s, ponovno snizila kreditni rejting Agrokora za jedan stupanj.

Iz Moody’sa su pad hrvatskog kreditnog rejtinga objasnili poručivši kako je uz restrukturiranje prema novom hrvatskom zakonu bankrot Agrokora vrlo izgledan. Vladin povjerenik je na konferenciji za medije kazao kako je to njihovo mišljenje te da ga ono ne zabrinjava, a očito taj opušteni stav dijele i ministrica gospodarstva te predsjednik gospodarske komore.

Dalić je prije desetak dana je prasnula u smijeh i tijekom konferencije za novinare o Agrokoru. Toliko se smijala da je zamolila novinare da izrežu daj dio i počnu je snimati ispočetka.