Ljubitelji zime uživaju u snijegu na bh. planinama

0
1365
Na Olimpijskim planinama Bjelašnici i Igmanu trenutno pada slabi snijeg. U Babinom dolu na Bjelašnici temperatura je -11 stepeni celzija kao i na Malom polju na Igmanu. Visina snijega iznosi 20 centimetara na Bjelašnici dok je na Igmanu 25 cm.
161230018-1_mn

Danas će u Babinom dolu na Bjelašnici biti u funkciji BX i K1 lift, dok će trosjedna žičara biti puštena u rad za panoramsko razgledanje.

Noćno skijanje na Bjelašnici omogućeno je i večeras u periodu od 18:30 do 21:00 sat. Posjećenost Bjelašnice za vrijeme noćnog skijanja je zadovoljavajuća, saopćavaju iz ZOI ’84.

Na Malom polju, na Igmanu, u funkciji su dva baby lifta.

Stanje na olimpijskim planinama Bjelašnica i Igman možete pratiti putem portala www.zoi84.ba, Facebook stranice ZOI ’84 Olimpijski Centar Sarajevo, i uživo putem online video portala www.ski.ba.

Danas je na Jahorini oblačno sa snijegom. Vidljivost je dobra. Temperatura izmjerena u 7.30 sati je -6 stepeni. Trenutna visina snijega je 30 cm. Vjetar puše brzinom 3 m/s.

Danas na planinama skijaši, sankaši, avanturisti i oni najmlađi uživaju u zimskoj čaroliji.

Na Vlašiću su danas otvorena skijališta pokretanjem ski-liftova Babanovac i Markovac. Temperatura je minus 8, a visina snježnog prekrivača iznosi 25 centimetara. Večeras i sutra bi trebalo biti održano i redovno noćno skijanje.