LJETU NIJE KRAJ

0
1008

Ljeta će još da bude: Kada nas opet očekuju temperature iznad 30 stupnjeva?

Ako ste pomislili da je sa najnovijim zahlađenjem i jesenjim temperaturama u najvećem dijelu zemlje došao kraj ljetnjim temperaturama, onda ste se prevarili.

Naime, u Bosni sutra prije podne bit će pretežno oblačno vrijeme u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima. U ostalim dijelovima Bosne mala do umjerena naoblaka. U drugoj polovini dana u Bosni pretežno sunčano. U Hercegovini sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka u Bosni bit će između 19 i 24°C, u Hercegovini od 24 do 28°C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Prvog dana vikenda u Hercegovini bit će sunčano. U Bosni umjereno, sredinom dana u sjevernim područjima prolazno i pretežno oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka u Bosni bit će između 20 i 25°C, u Hercegovini od 26 do 30°C.

Zadnjeg dana ove sedmice u Bosni i Hercegovini bit će pretežno sunčano vrijeme. U Bosni po kotlinama ujutro će biti magle. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 25 i 30°C, na jugu i zapadu Hercegovine do 32°C.

U ponedjeljak nas u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme sa najvišom dnevnom temperaturom zraka većinom između 27 i 33°C.