Lijanovići prodaju tvrtku i izlaze iz posla s mesom

0
1021
Nemogući uvjeti
Lijanovići prodaju tvrtku i izlaze iz posla s mesom
Jerko Ivanković Lijanović je rekao kako izlazi iz posla s mesom.

Jerko Ivanković Lijanović, suvlasnik Mesne industrije “Lijanović”, kazao je da se njegova obitelj više neće baviti proizvodnjom i preradom mesa, I to nakon više desetljeća u ovom biznisu.

“Nemoguće je baviti se tim poslom u ovoj državi, pogotovo kada je riječ o politički angažiranim osobama. Politička konkurencija je koristila institucije vlasti i pravila nam štetu”, rekao je Lijanović za Avaz.

Kompanija HETA, jedna od najvećih organizacija za prodaju imovine u jugoistočnoj Europi, oglasila je prodaju kompleksa “MI Lijanovići” u širokobriješkom naselju Trn.

HETA je 2014. preuzela veliki portfelj nenaplativih kredita od Hypo banke, a ta banka je pod hipoteku stavila Lijanovićeve objekte.

“HETA je preuzela uz našu suglasnost i traži se strateški partner koji bi nastavio proizvodnju te zaposlio ljude”, rekao je Lijanović.

On je dodao da bi turska kompanija “Asja”, koja je jedno vrijeme obavljala proizvodnju na Trnu, mogla preuzeti njihovu mesnu industriju, prenosi Biznis.info.

“Prepostavljam da je ‘Asja’ ozbiljan partner”, rekao je Lijanović, koji nije želio kazati o kojoj se cifri radi, odnosno koja je vrijednost hipoteke. Svojevremeno su mediji pisali da Lijanovići duguju Hypo banci 5 milijuna eura.

Podsjetimo, protiv Lijanovića se vodi sudski process za utaju poreza u predmetu “Meso”.