LEGENDA ULAZI U KUĆU SLAVNIH

0
1249

Bayern Lahmu daje najveće priznanje koje igrač može dobiti, postaje besmrtan

Philipp Lahm u subotu će se oprostiti s Bayernom na najbolji mogući način. Lahm će po osmi put kao kapetan bavarskog kluba podići pehar namijenjen prvaku. 33-godišnjak je dres Bayerna nosio 22 godine i obilježio jedan važan period za bavarski klub, ali i njemački nogomet. Bayern je stoga odlučio, po prvi put nakon 2008. godine kada je to priznanje dobio Oliver Kahn, Lahma uvrstiti u svoju kuću slavnih.

Kapetan kluba i reprezentacije Njemačke s kojom je osvojio Svjetsko prvenstvo 2014. godine naći će se uz bok velikana poput Franza Beckenbauera, Gerda Müllera, Seppa Maiera, Karl-Heinza Rummeniggea, Uli Hoeneßa, Lothara Matthäusa, Mehmeta Scholla. Klub će za nekoliko dana otkriti i zlatnu zvijezdu s njegovim imenom na šetnici slavnih Bayerna.

Karl-Heinz Rummenigge objasnio je ulazak Lahma u kuću slavnih:

“Lahm je jedan od najzaslužnijih u povijesti što se uspjeha Bayerna tiče. Njegova uloga kapetana je nemjerljiva i na terenu i izvan njega. Zaslužuje ovu čast koja ga stavlja uz bok najvećima u Bayernu. Klub mu tako želi zahvaliti za njegove nastupe kroz godine”, zaključio je Rummenigge.