Nekoliko desetaka metara od obale u mjesnoj luci u Petrčanima pokraj Zadra u nedjelju ujutro odvijala se prava drama. Iz još neutvrđenih razloga, oko 12 sati, eksplodirao je gliser na kojem je bila tročlana njemačka obitelj nakon čega je na brodu buknula vatra.

Prema prvim informacijama, doznajemo kako je u eskploziji sedam metara dugog glisera koji plovi pod njemačkom zastavom lakše ozlijeđeno dijete koje je zadobilo opekotine na jednoj ruci, te je zbrinuto u zadarskoj Općoj bolnici gdje mu je pružena pomoć. Riječ je o lakšim ozlijedama, pa je dijete nakon pružene prve pomoći otpušteno na kućnu njegu.

Do nesreće je došlo nakon što je tročlana posada isplovila iz luke. Nekoliko metara od obale gliser je eksplodirao, a tročlana posada se od veće nevolje spasila skakanjem u more.
Uzroci eksplozije još se utvrđuju, a na mjestu događaja je bila policija, vatrogasci zadarskog JVP-a, te vozila Hitne pomoći.

“Dojavu o požaru na gliseru zaprimili smo u 12.01 sati. Prema prvim informacijama na gliseru su bile tri osobe, a jedna je zbog lakših ozlijeda zatražila liječničku pomoć. Zasad je poznato da je riječ o njemačkim državljanima, a sve okolnosti i uzroci požara i eksplozije se još utvrđuju”, kazali su u zadarskoj policiji.

Neslužbeno doznajemo da je do eskplozije došlo uslijed kvara na motoru, javlja Zadarski.hr