Zajedničkim sudjelovanjem u misnom slavlju, potom programom koji su organizatori i sudionici pripremili za svoje roditelje i župljane, a koji je počeo zajedničkim plesom ispred crkve te druženjem, ove nedjelje završen je šesti po redu kamp Dječje ljeto.

Za učenike od prvog do osmog razreda osnovnih škola i ove su ga godine organizirali animatori i volonteri Franjevačke mladeži, Frame, na čelu s duhovnim asistentom fra Zoranom Vukovićem, a u suradnji sa župnim uredom sv. Ilije Proroka u Kiseljaku.

Kroz kamp je ove godine prošlo ukupno 169 mališana. Prva tri dana kroz igru i u igri mnoštvo korisnih znanja i vještina usvajali su učenici nižih razreda, njih 92. Potom su palicu preuzeli učenici viših razreda, od petog do osmog.

U njima prilagođenim sadržajima koje su osmislili animatori i volonteri Frame Kiseljak, ukupno je bilo 43 mladih, i oni su u kampu proveli tri dana.

Dječje ljeto završilo je zajedničkim programom i druženjem koje je upriličeno nakon zajedničke “učeničke” mise. Tako je u proteklih tjedan dana na prostoru oko župne crkve sv. Ilije u Kiseljaku boravilo više od 200 djece i mladih koji su svojim smijehom i radošću te pozitivnom energijom ispunili prostor oko crkve, a budući da je kiseljačka crkva smještena na uzvišenju, i cijelo središte Kiseljaka.

Dječje ljeto postalo je događaj kojemu se djeca i mladi župe Kiseljak raduju, a zbog raznolikog programa koji im pripreme volonteri i animatori Frame, svaki je kamp drukčiji i za djecu, kažu, nezaboravan.

Ljeto u Kiseljaku nije ljeto bez Dječjeg ljeta”, riječi su jednog od sudionika koje najbolje opisuju značaj ove manifestacije za najmlađe župljane Kiseljaka.