Kardinal Puljić: Kada nema oprosta, nema ni Uskrsa među nama i u nama

0
1127

Proslava Uskrsa podsjeća na trajne vrijednosti istinske vjere, poručio je u subotu vrhbosanski nadbiskup Vinko Puljić pozvavši vjernike i sve ljude dobre volje da svojim djelima i životima svedoče vjeru u uskrslog Krista zalažući se za dobro i pravednost među ljudima.

“Uskrs nam je uvijek i iznova prilika da u milosti Božjoj živimo u ovom svijetu ali ne za ovaj svijet nego za vječnost”, rekao je kardinal u uskrsnoj poslanici.

Pozvao je na jačanje sloge i zajedništva, praštanje u svakodnevnom životu, jačanje dobrohotnosti. “Kada nema oprosta nema ni Uskrsa među nama i u nama”, istaknuo je Puljić dodajući kako bi ljudi jedni drugima trebali prestati biti suparnicima jer su svi suputnici na ovoj zemlji.

Uskrs jamči mir i sigurnost za kojom žudimo jer toga ne može biti u lažnim materijalnim obećanjima ni u varljivoj političkoj moći niti u lakovjernoj vojnoj sili. Te sigurnosti, kazao je kardinal, nema ni u bankarskim igrama koje porobljuju obične ljude  niti u tržišnoj konkurenciji koja globi radnike, uskraćuje im plaće i uvjetuje njihov obiteljski život.

Puljić je vjernicima poručio da se unatoč svim kušnjama ne daju obeshrabriti u svjedočenju vjere i da ne podlegnu lažnim obećanjima nego da “stanu na stranu istine i pravednosti protiv bezdušnog kriminala i razuzdane korupcije”.