(VIDEO) KAKAV ‘FAJT’ NA WEMBLEYJU!

0
1704

Borba desetljeća: Joshua na tronu svjetskog boksa, Kličko ‘pao’ u 11. rundi

Spektakularna, epska borba. Čak 90.000 gledatelja uživalo je na krcatom Wembleyju, milijuni ispred TV ekrana. Britanac Anthony Joshua prvi je puta u karijeri boksao ovako dugačak meč, namučio ga je stari lisac Vladimir Kličko koji nije odavao dojam 41-godišnjaka, dapače iskočio je iz defanzive i u jednom trenutku imao Joshuu na koljenima. Ali…

Posebno se izdvajaju peta i šesta runda. U petoj je Ukrajinac bio na “konopcima”, činilo se da će meč biti završen, ali čudesno se oporavio i onda najavio spektakularno iduću rundu. Prošao je Kličko direktom, jedva je stajao Britanac na terenu, Kličko ga je čekao i čekao, ali Joshua se nevjerojatno uspio oporaviti.

U nastavku su se tenzije u ringu malo smirile, pokušao je Joshua s dva aperkata u tijelo u devetoj rundi, a krajem 10. runde čini se da je Kličko u sedlu kada u zadnjim sekundama s dva dobra direkta – osvaja rundu.

I onda Britanac ide na sve ili ništa. Dva je puta rušio Klička, i treći puta, ali tada se više ovaj nije uspio podignuti. Nevjerojatno je bilo gledati što je sve izdržao, ali Ukrajinac se više nije vratio u borbu.

“Nijanse su odlučivale. Ja mu čestitam, bio je strpljiviji od mene”, rekao je Vladimir u ringu.

Utješio se sa 12 milijuna eura, koliko će dobiti i njegov 14 godina mlađi protivnik. Okitio se Joshua IBF, WBA i IBO pojasevima, a Ukrajinac će u mirovinu. Iako, nikad se ne zna…