Jelovnik nepobjedivog Usaina Bolta

0
981

SJAJNI SPRINTER

Jelovnik nepobjedivog Usaina Bolta: Otkriveno kako se zapravo hrani najbrži čovjek

Usain Bolt je još jednom dokazao da je najbrži čovjek koji je ikada hodao ovom planetom. Sjajni sprinter u Riju je potvrdio dominaciju i potvrdio da je daleko ispred Justina Gatlina.

Stigao je do devete zlatne medalje na olimpijskim igrama i tako se izjednačio s legendarnim Carlom Lewisom, a jedna od tajni njegovog uspjeha je zapravo način ishrane.

“Men’s Health” je podsjetio da je Bolt otkrio da su njegovi treninzi obično veoma dugi i odvijaju se po vrelim danima, što učite na njegov plan ishrane.

“Trudim se da ne jedem previše prije treninga, ali ostajem hidriran”, poručio je fenomenalni atletičar.

Pomenuti portal piše i da Jamajčanin zapravo ima ličnog kuhara, te da dan zapravo počinje uživajući u jednostavnom sendviču s jajima, zatim provodi 20 minuta u teretani, pa slijedi ručak, odnosno lagana pasta s usoljenom govedinom ili ribom.

Tek nakon toga ozbiljnije pristupa treningu.

“Tokom dana jedem tek toliko da imam energiju za trening i tako da hranu što brže svarim. Međutim, noću, prije nego što odem na spavanje jedem dosta hrane. Moj trener želi da jedem što više povrća, tako da to radim više nego išta drugo. Jedem i brokule iako ih ne volim”, uz smiješak je otkrio Bolt.

Evo i kako izgleda jelovnik neustrašivog šampiona:

Doručak
Sendvič s jajima

Ručak
Pasta s usoljenom govedinom

Tokom cijelog dana
Mango, ananas, jabuke

Večera
Jamajčanske knedle