Ivan Dodig i Marcelo Melo osvojili Toronto

0
968

Hrvatski tenisač Ivan Dodig i Brazilac Marcelo Melo osvojili su parove na ATP turniru iz “masters serije” u Torontu, oni su u finalu sa 6-4, 6-4 svladali Britanca Jamiea Murraya i Brazilca Brunu Soaresa.

Dodig i Melo su do petog zajedničkog naslova u karijeri, a prvog u 2016. godini stigli zahvaljujući odličnim servisima, te po jednom “breaku” u svakom setu. Od pet naslova Dodig i Melo tri su osvojili na “masters 1000” turnirima (Šangaj 2013., Pariz 2015., Toronto 2016.), a jedan na “grand slam” turniru (Roland Garros 2015.) i “samo” jedan na nekom turniru iz niže kategorije (Acapulco 2015.).

Hrvatsko-brazilska kombinacija imala je čak 75 posto ubačenog prvog servisa, a u 10 servis-gemova ukupno je izgubila osam poena ne dopustivši suparnicima niti jednu “break-loptu”. S druge strane, uspjeli su oduzeti servis Soaresu kod rezultata 3-3 u prvom setu, a odmah nakon toga kiša je na dva sata prekinula dvoboj.

Ipak, po povratku na terenu nije se ništa promijenilo, i dalje su Dodig i Melo čvrsto držali svoje servise, dok im se nova šansa za “break” ukazala kod rezultata 2-2 kada su osigurali 0-40 na servis Murraya. Tu su priliku i iskoristili, te na kraju mirno priveli dvoboj kraju.

Ovom pobjedom Dodig i Melo su uzvratili Murrayu i Soaresu za poraz u polufinalu Monte Carla, jedinom njihovom dosadašnjem međusobnom ogledu.

FINALE:

IVAN DODIG/Marcelo Melo (HRV/Bra/3) – Jamie Murray/Bruno Soares (VB/Bra/2) 6-4, 6-4