ISIL-ovci su prošli tjedan zvjerski ubili 29 kršćana: Samo JEDNO pitanje su im postavili prije nego su to učinili!

0
2923

Kako navodi kapelan, pokolj 29 koptskih kršćana koji su u petak bili na putu za sjemenište u Egiptu, dogodio se nakon što su ih islamski ekstremisti izveli iz autobusa jednog po jednog te od njih zatražili da negiraju vjeru u Isusa Krista, piše Christian Post.

Svećenik identificiran kao otac Rashed, koji je bio kapelan jedne grupe ljudi koji ja tješila preživjele, rekao je u članku za Breitbart News u nedjelju kako 10 maskiranih militanata tzv. Islamske Države nije samo otvorilo vatru na autobus koji je bio na putu za sjemenište Svetog Samuela Ispovjednika.

Umjesto toga, Isilovci su navodno zaustavili autobus, natjerali žrtve da iziđu, uključujući i djecu te su ih pitali jesu li kršćani.

Rashed je objasnio da su žrtve pitali “da se odreknu svoje kršćanske vjere i da se preobrate na islam, no svi su oni, čak i djeca, to odbili. Svi su takvi zatim hladnokrvno ubijeni pucnjem u glavu ili vrat

Napad u petak, na samom početku svetog mjeseca Ramadana, bio je još jedan razarajući udarac egipatskoj manjini Kopta, koji su prošle godine pretrpjeli brojne masakre od strane radikala, uključujući i napad bombom na crkvu u kojoj je ubijeno 46 vjernika.

Egipatski je predsjednik Abdel-Fatteh El-Sissi pokušao uvjeriti koptskog papu Towadrosa II. kako će napadači zadnje tragedije biti kažnjeni

Koptska je crkva upozorila da, unatoč vladinim nastojanjima, radikali ISIS-a, koji su preuzeli odgovornost za nedjeljni napad “oštećuju sliku Egipta i da Egipćanima zadaju mnogo boli.”

Papa Franjo u svome je govoru na trgu svetog Petra u nedjelju rekao i naglasio kako se kršćane ubija isključivo zbog njihove vjere.

“Žrtve, među kojima su bila isto tako i djeca, ubijena su nakon što su odbili odreći se svoje kršćanske vjere”, rekao je poglavar Katoličke Crkve.