U Šujici je prije rata živjelo 2.500 stanovnika, dok danas, nažalost, dijeli sudbinu mnogih naših hrvatskih mjesta u tom kraju i u njoj danas živi svega 1.300 stanovnika.

Kako bismo podigli kvalitetu života žitelja Šujice, a poglavito djece,  Zaklada dr. Franjo Nevistić planira ovo ljeto organizirati novi humanitarni događaj u Šujici, 19. kolovoza, kojem će svrha biti prikupljanje sredstava za obnovu sportske dvorane u osnovnoj školi u Šujici, u kojoj djeca sada nemaju primjerene uvjete za održavanje nastave tjelesnog odgoja niti sportskih aktivnosti tijekom godine.

Program predviđa nogometni turnir na stadionu Nogometnog kluba Šujica na kojem će, uz lokalne ekipe sudjelovati  i  „Humane zvijezde“: Goran VlaovićZvonimiSoldo,  Boris Živković, Mario Stanić, Leo Amir Kazić, Davor Dreter Drele, Slaven Knezović, Ladić, Slavko Goluža, Željko Mavrović, Andrija Jarak, Frano Ridjan, Velimir Bujanac, Tomislav Rukavina, Marijan Mrmić, Marko Babić, Ivica Crnja, Luka Vidović, a pridružit će im se ekipa Reprezetacije svećenika Hrvatske, Reprezentacija Hercegbosanske županije (nogometaši, političari, liječnici…) koje su već nebrojeno puta dokazale humanost i solidarnost sa svojim narodom te lokalna nogometna ekipa Šujičkih Veterana.

Za ekipu Humanih zvijezda nastupit će i tri Novotravničana, predsjednik Udruge PRONT Ivica Džambas, koji je bio organizator humanitarne utakmice za bolnicu u Novoj Biloj odigranoj 22.travnja u Vitezu. Pored Džambasa za tim  Humanih zvijezda igrat će Martin Banović i Ivica Barnjak.

Nakon turnira održat će se veliki koncert Miroslava Škore koji je također uvijek spreman pomoći u ovakvim prigodama. Kompletan prihod od ulaznica bit će usmjeren izravno na račun osnovne škole u Šujici kako bi se upotrijebio za obnovu školske sportske dvorane.

Obzirom na atraktivan program i vrijeme održavanja događaja, očekuje se nekoliko tisuća posjetitelja.

Stoga pozivamo i vas da podržite ovu humanitarnu akciju i odazovete se pozivu kako bismo našoj djeci osigurali uvjete za normalno školovanje, rast i razvoj –  uz sport, u njihovoj školskoj dvorani koja ujedno može postati i mjesto za različita sportska dvoranska natjecanja djece iz cijelog kraja.