Hrvatska u skupini sa Španjolskom i Crnom Gorom, domaćin Rumunjska

0
1032

Hrvatska košarkaška reprezentacija na Europskom prvenstvu sljedeće godine igrat će u skupini C u Rumunjskoj, a osim domaćin u skupini su i Španjolska, Češka, Crna Gora i Mađarska…

 15202661_1297332153644645_8152245886449141714_n

Europsko prvenstvo sljedeće godine održat će se u četiri države, domaćini su Finska, Izrael, Rumunjska i Turska, a Hrvatska će grupnu fazu odraditi u Rumunjskoj.

Već uoči ždrijeba bilo je poznato da će Hrvatska biti u društvu Rumunjske i Mađarske, a ostalo je za vidjeti koja tri protivnika će im praviti društvo.

Ždrijeb je htio da Hrvatska igra i protiv vrlo jake Španjolske koja će biti i prvi favorit skupine, Crne Gore i Češke, reprezentacija koje mogu stvoriti dosta problema, ali i koje su pobjedive.

Prvenstvo će biti održano sljedeće godine od 31. kolovoza do 17. rujna, a naslov brane Španjolci koji su slavili prošle godine na Prvenstvu kojeg je suorganizator bila Hrvatska.

U skupini A bit će vrlo zanimljivo, a u Finskoj će igrati Poljska, Grčka, Francuska, Finska, Island i Slovenija.

Skupina B igrat će se u Izraelu, a tamo su smješteni Ukrajina, Izrael, Litva, Gruzija, Italija i Njemačka.

Skupina D za domaćina ima Tursku, a u njoj su Velika Britanija, Rusija, Srbija, Latvija, Turska i Belgija.

Hrvatska će igrati u Cluj-Napoci u dvorani kapaciteta oko 7300 gledatelja. U sljedeću rundu natjecanja prolaze četiri najbolje reprezentacije iz svake skupine.