Hrvatska: Sastanak u Vladi o mogućnostima kažnjavanja huligana

0
1379
Predsjednik tehničke Vlade Hrvatske Tihomir Orešković održat će radni sastanak na kojemu će se razmotriti mogućnosti kažnjavanja i suzbijanja huliganstva i nasilja na sportskim terenima, a nakon huliganskog izgreda koji se dogodio u petak na utakmici u St. Etienneu, između reprezentacija Hrvatske i Češke…

Uz Oreškovića, na sastanku će sudjelovati ministar vanjskih poslova Miro Kovač, ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić, ministar pravosuđa Ante Šprlje te ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar.
I dalje traje rasprava koliko je za huliganski izgred u Saint-Etienneu kriva politika koja gotovo ništa nije učinila da se uzroci lošeg ozračja u kojem se održavaju nogometna natjecanja riješe. Zakoni su dobri, ali se ne provode. Odgovornost se prebacuje s jedne institucije na drugu, a kad se neredi dogode iznova započinje priča o potrebi uvođenja strožih kazni. Da regulativa nužno ne mijenja stvari, pokazuje primjer Zakona o sportu. Prošla vlast ga je donijela, aktualna vratila ministarstvu na doradu.