Govora o Trećem entitetu više i nema. Izborna jedinica je zaboravljena, a Kanal na hrvatskom jeziku se tu i tamo sramežljivo spomene.

I tako sve od izbora do izbora. Samo pred izbore se naglašava kako su Hrvati ugroženi.

Pred svake izbore, bilo lokalne, bilo državne, retorika se ponavlja.

pol11hdz maxresdefault

Hrvatski birači sigurno nisu zaboravili donedavne izborne poruke koje su čak išle do morbidnosti: „Opredjeljenje ili istrjebljenje“. Nakon te morbidne floskule našle su se nove te se sa političkih govornica najviše govorilo o:

  • Trećem entitetu,
  • Izbornoj jedinici i
  • Kanalu na hrvatskom jeziku.

herceg_bosna201110091322110 6a17813d176182ae589b6893e31d1d90

Medijski napisi su uglavnom bili o ugroženosti Hrvata.

Nakon završenog izbornog procesa zamiru i glasovi. Tada se javljaju teme o raspodjeli fotelja i funkcija. To se nastavlja kroz nekakvo stalno preslagivanje vlasti. Stagnacija države i života građana je neizbježna. Stoga i ne čudi da svi iz Europe zaobilaze  BiH u širokom luku kada je gospodarstvo u pitanju.

Govor o Trećem entitetu se više i ne spominje. Izborna jedinica je zaboravljena, Kanal na hrvatskom jeziku se tu i tamo sramežljivo spomene. Obećavani su brojni odgovori, a na kraju ni odgovora ni dogovora. I tako sve od izbora do izbora.

2dgutue bhrt

Pred ovogodišnje lokalne izbore započela je kuknjava koja govori o ugroženosti Hrvata i dramatičnim se porukama obraća Međunarodnoj zajednici i cjelokupnoj javnosti.

20160825_085117 20160826_093343

Na govoru ugroženosti dobivaju izbore upravo oni koji su na vlasti skoro dvadeset godina. Nijedan problem nisu riješili. Tu više nije problem zašto nisu ništa riješili jer nemaju potrebe budući da dobivaju podršku za nerješavanje. Problem je u onima koji već tolike godine vjeruju i slijepo daju podršku za nerad.

Točno je da su Hrvati ugroženi, ali prije svega od svojih političkih predstavnika koji već dvadeset godina rade na tome zajedno s bošnjačkim i srpskim da sve ostane onako kako jest.

milanovic_14vijece-ministara-bih-11

Kako rade i kakva je naša država BiH jasno poručuju politički predstavnici iz okruženja. Najnoviji primjer je jasna poruka bivšeg premijera R Hrvatske Zorana Milanovića koji je za BiH rekao slijedeće: „BiH nije država. Tamo nemaš s kim šta razgovarati, ja bih – da se mene pita, ali i neki od vas imaju porijeklo u BiH, dakle – ja bih ih ugurao u EU preko reda. I to stalno govorim, kroz prste. Tamo nema reda, nema poretka, Dodik šuruje sa Vučićem. Sad se to prelama majke ti mile preko austrijskih predsjedničkih izbora. To su stvari koje se tiču nas. Najlakše je dobiti glasove preko austrijskih Srba, kojima jako dobro zvuči da se RS otcijepi, da se organizuje referendum. Tip igra na to. Šta ćemo mi? Hoćemo ostaviti Hrvate u BiH u državi sa Bošnjacima. Imamo posla sa negativcima, zapamtite to. To nisu pravi i topli ljudi“.

dodik i covic Dodik covic2 covic_izetbegovicbob-rock

A tko to šuruje s Dodikom?