HRT oštetio natjecatelje “Potjere”- priznao netočan Kotigin odgovor da Hrvatska graniči s Bosnom

0
2256

Brojno gledatelji popularnog kviza “Potjera” koje se emitira na Hrvatskoj televiziji u srijedu su bili svjedoci nevjerojatnog skandala.

Naime, po propozicijama “Potjere” ovaj kviz je završio na način da nakon što su četvoro uspješnih natjecatelja skupili iznos od 152. 000 Kuna odnosno skoro 40. 000 KM, na red za odgovaranje došao je tzv. lovac Dean Kotiga, koji je prikupljanjem većeg broja točnih odgovora od natjecatelja pobjedio i natjecatelje ostavio bez i jedne lipe a HRT prištedio, pokazat će se nepropisno, pristojan novčani iznos jer je voditelj Tarik Filipović priznao Kotigi za točan – apsulutno netočan odgovor, piše Hrvatski Medijski Servis.

Famozno pitanje i što je posebno važno posljednje pitanje u kvizu za „Lovca“ je glasilo: “S kojom susjednom državom Republika Hrvatska graniči s navjećim brojem svojih županija? „

Kotiga je kao iz topa izvalio: „ Sa Bosnom“ i nasmijani Filipović je ushićeno potvrdio točnost ovog naravno nepotpunog i u konačnici netočnog odgovora.

Tarik Filipović je rođeni Zeničanin, dakle potiče iz Bosne i Hercegovine, pa bi bar njemu trebalo biti kristalno jasno da postoji država Bosna i Hercegovina a ne Bosna.

Neovisno od Tarikovog podrjetla i neznanja, neshvatljivo je da uređivački kolegij “Potjere” nije reagirao i poništio nepropisno priznavanje netočnog odgovora na temelju koga su četvorica kandidata ostala bez zasluženo stečenog novca.

HMS je razgovarao s jednim uglednim sarajevskim odvjetnikom koji je zamoljen da prokomentira pravne posljedice ovog „potjerinog“ kiksa bio rezolutan.

-Opomenom a naknadno možebitnom i tužbom pred mjerodavnim Općinskim sudom u Zagrebu lako bi se dokazalo da je Filipović prekršio temeljne propozicije svakog pa i ovog natjecanja u znanju i priznao netočan odgovor kao točan te time iz teškog nehata oštetio četvoro kandidata za navedeni iznos, kazao je sugovornik HMS-a.

Sve u svemu, ostaje vidjeti hoće li ovo naše otkriće stići tamo gdje treba i time bar naknadno ispraviti posljedice odnosno materijalnu štetu prouzročenu navodnim nepoznavanjem zemljopisnih činjenica svih onih koji su za posao kojim se bave u „Potjeri“ izuzetno dobro plaćeni.