Holivudska zvijezda Robert De Niro stigao u Sarajevo

0
910

DOBIT ĆE NAGRADU

Robert De Niro, najveća zvijezda ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala došao je u glavni grad BiH, kako bi primio specijalnu nagradu Počasno Srce Sarajeva za životno djelo, prenosi Patria.

U čest velikom glumcu sa A liste holivudskih zvijezda večeras će u Sarajevu biti prikazana i remasterovana verzija njegovog velikog filma “Taxi Driver”, snimljenog 1976. godine u režiji Michaela Scorsesea.

De Niro će plema planu i rasporedu proći crvenim tepihom ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu, a publici će se pokloniti i primiti nagradu u ljetnom kinu Telemach – Metalac, gdje će mu nagrada biti i uručena. Inače, Počasno Srce Sarajeva za životno djelo prvi put će biti dodijeljena ove godine, na 22. SFF-u.

De Niro u jezgri Sarajeva izazvao oduševljenje građana

Upravo će De Niro imati čast da primi tu istinski vrijednu nagradu za sve ono što je napravio u 50 godina svog svaralaštva.

De Niro u jezgri Sarajeva izazvao oduševljenje građana

Tom prilikom, glumačka zvijezda će se kratko i obratiti sarajevskoj publici, a druženje sa medijima i svim zainteresovanim planirano je za subotu, 13. augusta u 10:15 u press programu Kafa sa…

(N1)