Hoće li Vitez iskoristiti ‘nezainteresovanost’ Širokog Brijega

0
1495

BHT Premijer liga nastavlja se večeras utakmicom između Širokog Brijega i Viteza.

Utakmica osmog kola Lige za opstanak trebala je biti odigrana u nedjelju, no domaći klub je tražio pomjeranje radi revanš utakmice finala Kupa Bosne i Hercegovine, pa je petak ostao kao jedina ‘solucija’. Široki Brijeg bi osvajanjem jednog boda u današnjoj utakmici i zvanično potvrdio opstanak u BHT Premijer ligi, dok su gosti u nešto težoj situaciji i trrenutno se nalaze na tri boda od ‘sigurne zone’.

Vitez je posljednju pobjedu ostvario još petog novembra prošle godine na gostovanju kod Metalleghea, a ekipa, koja je i hendikepirana brojnim povredama, u posljednje vrijeme teško dolazi i do gola. Vitežani su u posljednjih deset kola postigli samo dva gola. S druge strane, Širokobriježani igraju odlično, bar kada je u pitanju Kup Bosne i Hercegovine u kojem su eliminisali sve ‘velike’ ekipe bh. fudbala, dok u Ligi za opstanak imaju problema te pobjedu nisu upisali još od petog aprila kada je na Pecari ‘pala’ Mladost rezultatom 4:0.

Kada je u pitanju međusobni omjer ove dvije ekipe, zanimljivo da je Vitez slavio samo jednom na domaćem terenu 2013. godine rezultatom 2:1, a ostali dvoboji su uglavnom pripadali Širokom.

Vitez je već gostovao na Pecari ove sezone, kada je u prvom kolu uspio ‘izvući’ bod kasnim pogotkom Armina Kapetana, no vrijedi istaći da je Široki tu utakmicu igrao s igračem manje od 30. minute. Podsjećamo, utakmica se igra večeras od 17 sati uz direktan prenos na Areni, a sigurno je da će ovaj susret privući mnogo pažnje jer bi mogao riješiti dosta toga u ‘donjem domu’.