HNS poništio suspenziju, Soudani može igrati u derbiju s Hajdukom

0
1269

KOMISIJA ZA ŽALBE

Soudani je u petak na utakmici protiv Lokomotive namjerno s poda udario Luku Capana, a sudac mu je pokazao samo na znak “respect”

Dinamov nogometaš El Arabi Hilal Soudani ipak će igrati derbi protiv Hajduka. Iako ga je disciplinski sudac Prve HNL Saša Pavličić Bekić suspendirao, danas se sastala komisija za žalbe HNS-a i poništila mu kaznu.

Podsjetimo, Soudani je u petak na utakmici protiv Lokomotive namjerno s poda udario Luku Capana, a sudac mu je pokazao samo na znak “respect”. No, naknadno je stigla prijava i morao je reagirati disciplinski sudac koji je kaznio Soudanija zbog povrede članka 51 disciplinskog pravilnika, odnosno nesportskog ponašanja.

Napadača Dinama prijavio je Goran Kvalić iz Labina, 34-godišnji igrač Plomina i bivši igrač, a sada navijač Rijeke. No, to pravilo mnogima se čini nelogično pa nisu podržali odluku disciplinskog suca. Jedan od njih je i šef hrvatskih sudaca Ante Kulušić.

– Iz snimke koju je Uefa poslala sucima za edukaciju jasno je da je Soudani trebao dobiti žuti, a ne crveni karton, kako neki tumače. Žuti karton isključivo je u ovlasti suca, a prema pravilima Uefe, odluka suca može se nakon utakmice mijenjati isključivo ako je sankcioniran pogrešan igrač. Prema mome mišljenju, Pavličić je napravio neodrživi presedan i sva sreća da on nije u Uefi jer bi vjerojatno vratio Vidala u igru i ponovio utakmicu Real – Bayern.

Danas je, eto, i ta odluka Saše Pavličića Bekića poništena te Alžirac ima pravo nastupau derbiju.

>>Beusan: Soudani je za udaranje morao dobiti crveni karton