Hladni val stiže u BiH, početkom tjedna i snijeg

0
1272

Dugo razdoblje natprosječno visokih temperatura ubrzo će zamijeniti oborine i znatno niže temperature.

 

Ovaj vikend će u BiH biti, prema prognozama meteorologa, pretežito oblačno vrijeme s kišom, a već od ponedjeljka osjetnije će zahladnjeti, osobito u unutrašnjosti, a u pojedinim dijelovima BiH bit će i snijega.

 

Danas će prevladavati oblačno vrijeme s kišom. U jutarnjim satima i prijepodne oborine se očekuju u Hercegovini, na jugozapadu Bosne i Krajini, a poslijepodne i večernjim satima u većini područja. Najmanja vjerojatnost oborina je u Posavini i na sjeveroistoku Bosne.

 

Jutarnje temperature bit će od 4 do 9 °C, na jugu od 10 do 14 °C, a dnevne od 10 do 16 °C. Slično vrijeme očekuje nas i u sutra.

 

Sutra će tijekom dana padati lokalno povremena i slaba kiša, a u noći s nedjelje na ponedjeljak u Bosni će kiša sa sjevera uvjetovati slabu susnježicu ili slab snijeg. U Bosni će u ponedjeljak biti pretežito oblačno vrijeme. Slaba kiša padat će u jutarnjim satima i prijepodne, a u područjima iznad 600 m očekuje se slab snijeg. Poslijepodne doći će do prestanka oborina i postupnog razvedravanja.

 

U Hercegovini će prijepodne biti oblačno, a poslijepodne slijedi razvedravanje. Temperature zraka u Bosni kretat će se od -1 do 4 °C , a u Hercegovini od 7 do 13 °C. Od utorka do četvrtka slijedi suho i stabilno vrijeme. Temperature će biti u skladu s kalendarom, jutra će biti s mrazom i maglom. Jutarnje temperature kretat će se od -8 do -1 °C, na jugu od -3 do 2 °C.

 

Dnevne temperature zraka u utorak bit će od -2 do 3, na jugu od 3 do 8, a u srijedu i četvrtak temperature će biti iznad ništice, točnije od 2 do 8 °C, te na jugu od 7 do 13 °C.