Hajdukova rapsodija u Ukrajini, Ohandza opet ušao i zabio!

0
1018

Hajduk je do velike prednosti uoči uzvrata stigao golovima Ćosića u 53., Ercega u 82. i Ohandze u 90. minuti

Nakon drame na putu do Oleksandrije, drame na terenu u prvoj utakmici trećeg pretkola Europske lige protiv istoimenog domaćina za nogometaše Hajduka ipak nije bilo toliko. Bijeli su slavili s 3:0 i tako stigli do velike prednosti uoči uzvrata na Poljudu sljedećeg četvrtka.

Domaćini su bolje otvorili utakmicu, u petoj minuti zaprijetili su iz prekida iskosa s lijeve strane, no obrana bijelih odbila je to u korner. Hajduk je prvi put zaprijetio u 10. minuti kada je Said izbjegao pažnji obrane Ukrajinaca, no snažan udarac s 10-ak metara otišao je preko gola. U 20. minuti domaćini su lijepo kombinirali, no Nižić je u posljednji trenutak skinuo loptu s noge Ponomaru, koji je bio sam na deset metara.

Jefferson je pogriješio u 28. minuti na centru, Oleksandrija je izvela brzi protunapad, noPonomar je pucao u prvi kut Kalinića. Uzvratio je Hajduk u 34. minuti preko Milića, koji je opalio s 20 metara, ali ravno u Levonidova.

U 38. minuti Nizić je u jednoj gužvi pucao glavom, međutim ravno u vratara domaćina. No, u tom duelu je odnio je Bašova, koji je prilično burno reagirao, pa je došlo do naguravanja više igrača. Sudac je sve riješio tako da je Nižiću i Bašovu dao žute kartone.

Bijeli su do vodstva stigli u 53. minuti. Vlašić je pucao s 14 metara iskosa s lijeve strane nakon kombinacije s Kožuljem, Levonidov je samo kratko odbio, ali samo do Ćosića koji iz blizine zabija za 1:0.

U 60. minuti pogriješila je obrana Hajduka te je lopta došla do Ponomara koji je izbio sam pred Kalinića, no vratar bijelih sjajno reagira i spašava gol. Kalinić je ponovno na razini zadatka u 66. minuti kada je krajnjim naporom zaustavio pokušaj Jaremčuka s 20-ak metara. Novu priliku Ukrajinci su imali u 76. minuti kada se ponovno Ponomar našao u dobroj prilici, no sa sedam, osam metara je pucao jako loše i ravno u vratara bijelih.

Hajduk je u 81. izveo brzi protunapad koji je udarcem iskosa s desne strane završio Juranović, no Levonidov je to odbio u korner.  A nakon udarca iz kuta u gužvi se najbolje snašao Erceg te pogodio za 2:0.

Točku na i velike gostujuće pobjede momčad Marijana Pušnika stavio je Ohandza u 90. minuti nakon što ga je sjajno iza obrane domaćina izbacio Sušić.