Hajduk pogotkom Hamze Barryja do pobjede nad Lokomotivom

0
1084
Splitski Hajduk vratio se na pobjednički kolosjek, a ovoga puta s minimalnih 1:0 slavio je protiv zagrebačke Lokomotive pogotkom Hamze Barryja.

U sklopu 16. kola MAXtv Prve lige, Hajduk je na svom Poljudu dočekao zagrebačku Lokomotivu, a domaća momčad slavila je pogotkom Hamze Barryja.

Ipak, prvi dio susreta nije puno obećavao niti za jednu momčad. Naime, bio je to pravi primjer poluvremena bez izrazitih prilika, bez ritma, bez želje i volje za nogometom, a jedini igral vrijedan pažnje bio je Hajdukov napadač Marko Futacskoji je napravio više prekršaja nego cijela momčad Lokomotive. Usput, Mađar je zaradio i žuti karton.

U drugi dio puno bolje ulazi Hajduk koji je krenuo sa stvaranjem pritiska, ali trebalo je proći 15 minuta da Hajduk takvu igru oplodi pogotkom. Kvesić se našao usamljen na lijevoj strani Hajdukova napada, a na njegovo ubacivanje sjajno je utrčao Hamza Barry koji je doveo domaću momčad u vodstvo.

Polako, ali sigurno, od toga trenutka počela se u potpunosti raspadati igra gostujuće momčadi koja ni pod novim trenerom nije uspjela postići pogodak protiv splitske momčadi.

Hajduk – Lokomotiva 1:0

Golovi: Hamza 61

Hajduk (4-3-3): Stipica – Juranović, Šimić, Ćosić, Kvesić – Savvas, Kožulj, Hamza – Said (81. Jefferson), Futacs (62. Ohandza), Erceg (70. Vlašić)

Lokomotiva (4-3-3): Zagorac – Majstorović, Rrahmani, Kolinger, Rožman – Majer, Ivanušec, Halilović – Grezda (80. Cekici), Marić, Bočkaj (68. Antunović)

Žuti kartoni: Futacs, Šimić, Jefferson – Ivanušec