Gradonačelnik Bihaća smanjio svoju platu za 40 posto: Sramota me imati ovolika primanja

0
1252

VIJEST DANA

PUTOKAZ OSTALIM !?

Na lični zahtjev predlagača, bihaćkog gradonačelnika Šuhreta Fazlića, a uvažavajući financijsku situaciju u Budžetu grada Bihaća, vijećnici su jednoglasno usvojili i Odluku o izmjenama Odluke o plaćama i naknadama zaposlenika gradskih organa uprave Bihaća.

 Naime, želeći dati svoj lični doprinos u stabilizaciji Budžeta, gradonačelnik Fazlić predložio je izmjene u dijelu koji se odnosi na plaće i naknade Gradonačelnika. Predloženom Odlukom neto plaća Gradonačelnika iznosi tri prosječne neto plaće isplaćene u Federaciji Bosne i Hercegovine prema posljednjem objavljenom statističkom podatku u protekla tri mjeseca. Na ovaj način plaća Gradonačelnika umanjena je oko 40 posto od plaće koja pripada gradonačelniku prema važećoj Odluci. Izmjenjenom odlukom plata gradonačelnika Bihaća umjesto predviđenih oko 4.500 KM iznosti će oko 2.500 KM.

„Od preuzimanja dužnosti gradonačelnika Bihaća susretao sam se sa brojnim zahtjevima svojih sugrađana koji doslovno nemaju sredstava za osnovne životne potrebe. Stoga sam odlučio da shodno stanju u kojem se nalazi budžet grada Bihać da vama vijećnicima predložim ovu odluku i svojim primjerom doprinesem uštedama. Mene je lično sramota da imam tako velika primanja u današnjem vremenu i ovo je poruka da svi zajedno moramo promijeniti odnos prema javnim sredstvima i trošiti skromno i onoliko koliko imamo. Vjerujte, to je jedini način da bolje živimo u ovom našem gradu„ – kazao je gradonačelnik Fazlić.