Glazbena škola Jakova Gotovca Novi Travnik uspješna na federalnom natjecanju u Međugorju

0
1479

Sa 20. Otvorenog Federalnog  natjecanja učenika i studenata glazbe u Međugorju učenici Osnovne glazbene škole Jakova Gotovca Novi Travnik su se vratili sa šest drugih, jednom trećom nagradom i dvije pohvale.

Mlade, talentirane violinistice su i na ovom natjecanju potvrdile svoju kvalitetu osvojivši tri druge nagrade. Novotravničanke Vanesa Fišić u predkategoriji i Lucija Grubešić u III. kategoriji, obje u klasi profesorice Dajane Karin Palavra, te Maja Mišković u klasi profesorice Ljiljane Marić iz Područnog odjela Vitez. Program natjecanja su izvele uz glasovirsku suradnju profesorice Andrijane Lončarević.

 

Prvo sudjelovanje na natjecanju za Miu Dražetić i Enu Dujmović iz Područnog odjela Nova Bila bilo je više nego uspješno. U I. kategoriji glasovir, Mia i Ena  su sa svojom profesoricom Lucijom Džepinom donijele dvije druge nagrade. Pohvalu u II. kategoriji glasovir  dobio je Luka Popović u klasi profesorice Andrijane Lončarević. Ovaj uspjeh je veliko ohrabrenje pred njihov odlazak na IV. Međunarodno pijanističko natjecanje u Smederevo.

Mirna Blaž se i sa ovog natjecanja u Područni odjel Vitez vratila sa vrijednom nagradom. Osvojivši drugu nagradu u II. kategoriji glasovir, nastavlja uspješan niz osvojenih nagrada sa svojom profesoricom Ivonom Grebenar, te za idući tjedan najavljuju odlazak na IV.

Međunarodno pijanističko natjecanje u Smederevo. Ništa manje nije vrijedna niti nagrada Ive Skopljak u I. kategoriji glasovir. Treće mjesto je velika nagrada za sav rad i trud koji je uložila zajedno sa svojom profesoricom Ivanom Kuzmanović.

Iz područnog odjela Busovača pohvalu je dobila učenica Dunja Petrušić u II. kategoriji glasovir u klasi nastavnice Ljubice Ljubos.

Natjecanje je održano od 24. do 27.travnja 2017.godine  u organizaciji Udruženja glazbenih/muzičkih i baletnih pedagoga Federacije Bosne i Heregovine, pod pokroviteljstvom predsjednika Federacije BiH Marinka Čavare.

Sjajan domaćin natjecanja je bila Osnovna glazbena škola Brotnjo iz Čitluka.