Gdje je Novotravnička dijaspora

0
1553

BRAVO ZA BUGOJNO !!!!

Vrijedna donacija iz Njemačke : Omladinskom pogonu Iskre uručeno 30 lopti

Kao i u većini nogometnih klubova u našoj zemlji, tako i u bugojanskoj Iskri već godinama muče sa nedovoljno sportske opreme i rekvizita potrebnih za normalan rad, prije svega omladinskog pogona, odnosno dječaka koji bi sutra trebali nositi dres prvog tima i postizati dobre rezultate.

Nedavno je na stadionu Jaklić čak i provaljeno u prostorije kluba te ukradeno 14 nogometnih lopti, a danas je u klub stigla vrijedna donacija od prijatelja iz Njemačke.

Naime, Muamer Alagić, Jasko i Nazif Ramić,  Ramadan Mujanić,  Almedin Šehović, Adis Mujkić i Ibro Ravnjak zajednički su kupili 30 lopti koje su danas i zvanično uručene čelnicima Iskre, a namijenjene su omladinskoj školi tima sa Jaklića.

Ovo nije prva akcija koju je je Ravnjak sa svojim prijateljima organizovao  za NK Iskra i sportske kolektive u gradu Bugojnu, a u planu je i da jedna od selekcija kluba sa Jaklića otputuje na pripreme u Njemačku.

Iz NK Iskra zahvalili su se prijateljima iz Njemačke na vrijednoj donaciji, istakavši da će ista svakako olakšati rad dječaka koji na Jakliću svakodnevno treniraju i postižu sjajne rezultate, a pokazale su to u protekloj sezone kadetska i juniorska selekcija.

Samo malo volje može donijeti mnogo radosti onim koji to najviše zaslužuju a oni koji mogu vratiti osmjeh na lice naših najmlađi su obično indiferentni na sve što se dešava oko nas i obično imaju mnogo argumenata protiv ovog ili onog!

Svaka čast onim našim sugrađanima koji su dosada na bilo koji način pomogli razvoju nogometa (fudbala) u našem gradu !!!!!