Nakon što je u nedjelju, po prvi put u novoj službi, služio svete mise u župi sv. Juraja u Vitezu, novi župnik ove najveće župe u Vrhbosanskoj nadbiskupiji, fra Velimir Bavrka, sinoć je, pod večernjom svetom misom, uveden u novu službu.

Svečani čin predstavljanja i uvođenja u novu službu fra Velimira Bavrke izvršio je, u ime nadbiskupa metropolita vrhbosanskog kardinala Vinka Puljića, dekan travničkog dekanata, mons. Mato Janjić.

Mons. Janjić pročitao je i dekret o imenovanju fra Velimira Bavrke novim župnikom župe Vitez. Fra Velimir je izgovorio riječi Ispovijesti vjere, obećanje o vjernom upravljanju materijalnim dobrima, te je primio ključeve župne crkve i svetohraništa.

Tijekom obraćanja vjernicima mons. Janjić je izrekao zahvalu bivšem župniku fra Marku Kepiću, koji je osam i pol godina proveo u župi Vitez, sustavno radeći kako na izgradnji i obnovi vjerskih objekata, tako i na pastoralnom radu s vjernicima.

Uz fra Velimira Bavrku, u župi Vitez će na službi biti još i fra Hrvoje Radić, koji je kao župni vikar već bio u ovoj župi, te trojica mladomisnika: fra Ivan Tučić, fra Silvano Di Benedetto i fra Bojan Martinović.

Dosadašnji svećenici iz Viteza su otišli na nove službe: župnik, fra Marko Kepić u Zenicu, fra Ivan Kasalo i fra Jurica Periša u župu Vidoše kod Livna, a fra Ivica Vidak u župu Sivša – Usora.

Novi viteški župnik, fra Velimir Bavrka, rođen je 8. listopada 1976. godine, u Novom Travniku, od oca Ante i majke Veronike, rođene Marjanović, iz Bučića. Do sada je kao župni vikar službovao u Kiseljaku (2002-2006.) i Livnu (2006-2009.), te kao župnik u Gornjoj Dubici (2009-2016.).

Comments are closed.