Fikret Skopljak napao Refika Lendu, načelnik ugrozio zdravlje 11 tisuća ljudi

0
5578

Danas je u sali Općine Novi Travnik održana peta sjednica Općinskog vijeća Novi Travnik.

Najzanimljiviji dio sjednice bio je Prijedlog o davanju suglasnosti poduzeću “HIDRO-EL” d.o.o. Novi Travnik o izgradnji mini hidrocentrale na rijeci Jaglenici.
Stav HDZ-a, HSS Stjepana Radića, HSP-a i BPS bio je jasan, a to je zabrana davanja suglasnosti za gradnju minihidrocentrale iznad izvorišta sa kojeg se grad Novi Travnik napaja vodom.

Jako zanimljiva rasprava bila je između Fikreta Skopljaka (BPS) i načelnika Lende, gdje su pale teške riječi i uvrede. Skopljak je izjavio da mu je žao što je ukazao povjerenje Lendi i da njega nije bilo ne bih ni pobjedio. Sa druge strane ni Lendo nije ostao dužan, kazavši kako je BPS izbrisan sa političke scene i da su prošlost, na šta Skopljak uzvraća da će Lendo biti prošlost i da je veliki problem grada baš načelnik.

Načelnik je kazao kako je koalicija u Novom Travniku u raspadu i da više nema partnera u HDZ-u, te će pokušati sastaviti novu većinu u vijeću. Neslužbeno doznajemo kako je načelnik jedan od osnivača firme “HIDRO-EL” doo Novi Travnik, a direktor i osnivač firme je Lendo Elvis sa kapitalom od 1000 KM.

Odluka o davanju koncesije je skinuta sa dnevnog reda i sjednica je završena, a pri samom izlasku sa sjednice moglo je doći do fizičkog obračuna načelnika Lende i Skopljaka.

Pitamo se čemu vodi ova vlast? Hoćemo li mi normalni građani Novog Travnika tražiti prijevremene izbore? Hoćemo li dobiti vijeće i načelnika koje će raditi za dobrobit svih nas?