Federacija BIH ne poštuje Ustav FBIH, gazi po ljudima i ismijava samu sebe…

0
1247
Oni što su pisali ustav FBIH kao da su došli iz Monty Pythona. Baš su pogodili sve što Federacija nije u stanju osigurati. Ako čitamo Ustav FBIH, u prvim člancima tog Ustava nalazi se spisak prava i sloboda koje je FBIH dužna osigurati. Gotovo ništa od tog nije osigurala. Za protuustavno djelovanje stoga bi u FBIH trebale biti optužene većina federalnih institucija koje provode Ustav i zakone FBIH. Idemo redom.
 
“Federacija će osigurati primjenu najvišeg nivoa međunarodno priznatih prava i sloboda utvrđenih u aktima navedenim u Aneksu. Posebno:
(1) Sve osobe na teritoriji Federacije uživaju prava na:
a) život; –  FBIH definitivno ovaj dio nije zadovoljila. Mnoštvo ubijeno, nikada pronađeni ubojice, slučaj Kafadar, Leutar, nije zaštitila mnoštvo povratnika, itd.
b) slobodu, s tim da su hapšenje i pritvaranje dopušteni samo u skladu sa zakonom; – nije zadovoljila, izručivala je ljude bez ikakvih dokaza. Mnoštvo pritvoreno na osnovu izmišljenih optužnica.
c) jednakost pred zakonom; – nije zadovoljila, neki se privode radi slanja satiričnog maila, sloboda govora je kažnjiva, neki javno reketare, uzmu milijune i postanu ministri vanjskih poslova, neki se lažno izjasne postanu ambasadori na mjestu koje im ne pripada, nikad za to ne budu optuženi, neki lažno prijave slanje metka u koverti i postanu doministri obrane, žene tuku nitko ih ne privodi.
d) zabranu svake diskriminacije zasnovane na rasi, boji kože, polu, jeziku, religiji ili vjerovanju, političkim ili drugim uvjerenjima, nacionalnom i socijalnom porijeklu – ovo je vrh cinizma Ustava FBIH, komentar je suvišan, povijest FBIH je povijest diskriminacija na osnovu političkog uvjerenja, nacije itd.
e) pravičan krivični postupak; – fantastično, u društvu u kojem je diskriminacija potpuno javna i dopustiva govorimo o pravičnim sudovima. Brutala.
f) zabranu mučenja, okrutog ili nehumanog postupanja ili kažnjavanja; – Ne smijemo ovo komentirati, jer vuče na Guantanamo a to se ne smije spominjati u BIH, jer je najdraža ambasada jako važna i naš je prijatelj.
g) privatnost; – wtf? privatnost? :) govorimo o drutšvu u kojem svatko prisluškuje svakog. Čak se i potpuno nevini ljudi privode pred TV kamerama. Podsjećamo – svatko je nevin dok mu se krivnja ne dokaže. Osim u FBIH. Gdje je unaprijed kriv, ako FTV kaže da je kriv, i pidžama mu se snima.
h) slobodu kretanja; – ovo je definitivno ispoštovano. Svi iz FBIH ako žele recimo jednosmjernom kartom van nje bit će im dopušteno. Pa čak i neki koji nisu BIH državljani dobili su preko BH putovnice slobodu kretanja. Recimo BIn Laden. Rahmetli. Čiko koji mu je izdao tu putovnicu inače medijski je suradnik Najdraže ambasade.
i) azil; – Hm. opet vuče na Guantanamo pa ćemo preskočiti. To je tako. Mora se.
j) zaštitu obitelji i djece; – Ovaj dio je ispoštovan u kantonu Sarajevo. Ostatak kantona štiti obitelji i djecu Sarajeva tako što im mjesečno uplaćuje milijune maraka.
k) imovinu; – Neispoštovano. dovoljno je da vas netko politički optuži da vam se bespravno zaplijeni imovina. Da ju država drži godinama kao plijen, na osnovu politički montirane optužnice. Na odštetu nemate pravo.
l) osnovne slobode: slobodu govora i štampe; slobodu mišljenja, savjesti i uvjerenja – no comment! Bolje šutjeti. Jer kritika vas može koštati.
m) obrazovanje; – Nikad na nižim granama.
n) socijalnu zaštitu; – Samo u kantonu sarajevo
itd. itd.
 
FBIH ne poštuje ustav FBIH a s federalnih institucija redovno čujemo  optužbe kako ovi il oni krše Ustav FBIH. Nitko ne krši Ustav FBIH kao federalni uposlenici u raznim federalnim institucijama. No kako nam se ne bi kršila prava, građanska i svaka druga, zaključimo da je gornji tekst potpuno lažan, i da se mi samo zezamo.
Federacija kažu zauvijek? Ok zauvijek , samo da jednom počme.
Poskok.info