Etnički čistač Refik Lendo želi postati medijski čistač

0
1933

Refik Lendo, načelnik Novog Travnika , umjesto da se bavi mnogobrojnim problemima  sa kojima se suočavaju žitelji Novog Travnika, on se  bavi marginalnim stvarima. Umjesto da se kao prvi čovjek općine brine o razvoju, otvaranju novih radnih mjesta, poboljšanju poslovne klime i zaustavljanju odlaska mladih, on se bavi internet portalima.

 

Naime, po njegovom nalogu vijećnici SDA u OV Novi Travnik traže ukidanje portala novitravnik.ba. Ovaj sjeverno-korejski potez opravdavaju željom da se spriječi širenje nacionalizma. Apsurd! Stranka koja tri puta za načelnika općine predloži osobu u čijoj zoni odgovornosti je protjerano više tisuća ljudi, uništeno više stotina kuća i ubijeno više desetina osoba, nema moralno pravo da drži nekome lekcije o nacionalizmu. Njihov šef, odnosno novotravnički načelnik je simbol podjela i nacionalizma u Novom Travniku, tako da ako se žele boriti protiv toga, trebaju krenuti od svojih redova.

 

Refik Lendo je u više navrata, o čemu je pisao i naš portal, imao nacionalističke ispade. Refik Lendo je prije protjerivao ljude sa prostora općine Novi Travnik koji mu nisu odgovarali, a sada bi protjerivao medije sa prostora općine Novi Travnik koji mu ne odgovaraju.

Zaboravlja da danas ipak živimo u 21. stoljeću, te da se njegove želje ne mogu ispunjavati. Općinsko vijeće Novog Travnika nije Lendina „željoteka“.