Finalno veče VIVIA 3X3 Streetball Prnjavor 2016 zbog loših vremenskih uslova odigrano je u dvorani „Sloga“.

Ecos-Romari iz Viteza, najbolje rangirana ekipa Bosne i Hercegovine u 3×3 basketu novi je šampion VIVIA 3X3 Streetball Prnjavor 2016.

Oni su u jednom od najkvalitetnijih finala u posljednjih nekoliko godina, nakon velike i neizvjesne borbe savladali prošlogodišnje šampione koji su ove godine nastupili za Restoran Lovački dom iz Prnjavora (Nemanja Bilanović, Nenad Jovičić i Vanja Petković) rezultatom (21:17). Za nove šampione Prnjavora u basketu nastupili su Željko Palavra, Nikola Baran, Marijo Blaškan, Damir Mijić.

Što se tiče pojedinačni nagrada za najboljeg mladog igrača turnira proglašen je Mirza Todorovac iz ekipe Cambridge centar iz Banja Luke dok je za MVP proglašen Željko Palavra inače najbolje rangiran igrač Bosne i Hercegovine iz ekipe Ecos-Romari Vitez.

Najbolji trojkaš bio je Željko Palavra iz ekipe Ecos-Romari dok je titulu u zakucavanju osvojio Nikola Despotović koji je nastupao za ekipu Look optic iz Prnjavora.

Ovogidišnji „VIVIA 3×3 STREETBALL“ u Prnjavoru bio je jedan od najkvalitetnijih turnira u zemlji, učešće na turniru uzele su brojne ekipe iz cijele Republike Srpske i Federacije BiH, kao i ekipe iz Srijbije i Bugarske.

 

Finale: 

Ecos Romari – Lovački dom (finale seniori) 21-17