Dvojica preživjelih sjedili jedan kraj drugoga: ”Bio je budan i pričao je”

0
1211

Dio je nogometaša Chapecoensea preživio stravičnu zrakoplovnu nesreću u Kolumbiji.

Južnoamerički i svjetski nogomet zavijen je u crno. Zrakoplov koji je prevozio nogometaše brazilskog Chapecoensea srušio se kraj Medellina u Kolumbiji gdje se trebala igrati prva utakmica finala Copa Sudamericane koje je očekivano otkazano.

To je nova velika tragedija s nogometašima. U povijesti su najpoznatije tri najveće zrakoplovne nesreće u kojima su stradale legendarne momčadi Torina, Manchester Uniteda i Zambije.

Chapecoense je brazilski klub koji je ove sezone došao do najvećeg uspjeha u svojoj povijesti, no bajka se pretvorila u tragediju. Nakon šokantnih vijesti, iz Kolumbije je stigla ona koja govori o preživjelima koji su u teškom stanju.

Trojica preživjelih nogometaša

Među njima su branič Alan Ruschel i vratar Danilo. Nesreću je preživio i Jackson Follmann, kao i jedan brazilski novinar te stjuardesa. Poginulih je čak 76 osoba među kojima je gotovo cijela momčad (19 igrača), osam članova stručnog stožera, nekoliko prijatelja kluba i navodno preko 20 brazilskih sportskih novinara.

“Šestero ljudi spašeno je, no nažalost jedna je osoba preminula u bolnici. Svi su ostali putnici poginuli. Tragična bilanca ove nesreće je 76 žrtava”, kazao je novinarima Jose Gerardo Acevedo, regionalni zapovjednik policije, prenosi Reuters.

Ruschel i Danilo su sjedili zajedno u zrakoplovu čemu svjedoče objave Ruschela koji je bio vrlo aktivan na društvenim mrežama uoči polijetanja.

27-godišnjak, koji je stigao u Chapecoense na posudbu iz Internacionala, navodno je stigao u bolnicu u svjesnom stanju. Mediji javljaju kako je govorio, ali bio je u vidnom šoku. Spominjao je svoju obitelj i te zamolio da mu netko pričuva vjenčani prsten. Njegova supruga Alissen je na društvenim mrežama zahvaljivala Bogu što je njen suprug preživio.

Ruschel je po informacijama koje prenose svjetski mediji pretrpio višestruke prijelome na tijelu te ima ozljede glave. Svjedoci koji su sudjelovali u spašavanju žrtava rekli su okupljenim medijima ispred bolnice kako ima preživjelih, mediji javljaju o njih petero, od kojih su trojica nogometaši.

Iz kluba Chapecoense na Facebooku su kratko objavili: “Neka Bog prati naše sportaše, dužnosnike, novinare i ostale koji su putovali s našom delegacijom”. Dodali su i kako se neće više oglašavati, sve dok ne razmjeri nesreće ne budu u potpunosti poznati prenosi dnevnik.hr