DRUMSKO RAZBOJNIŠTVO NA DASKAMA KOJE ŽIVOT ZNAČE

0
805

I glumci kradu, zar ne?

U stilu beskupuloznih konjokradica iz meksičkih sapunica, glumačka ekipa u sastavu Mustafa Nadarević, Senad Bašić i Moamer Kasumović krenula je na turneju sa predstavom „Sjajni momci“.  I ništa tu ne bi bilo sporno da ovaj glumački trio nije, i prije nego što se pojavio na sceni, prevario publiku od koje, razumljivo, očekuju dobru zaradu. Naime, plakat famozne predstave ( Kako ono rekosmo da se zove i gdje to piše na plakatu?) predstavlja jedno od najbrutalnijih nasilja nad autorskim pravima u posljednjih dvadesetak godina.

U ovom slučaju Nadarević, Bašić i Kasumović ukrali su sve što se moglo opljačkati od bosanskohercegovačkog scenariste Feđe Isovića čije su autorsko djelo, a to je popularna tv serija „ Lud, zbunjen, normalan“, „ turili“ na plakat svoje predstavice, a sve kako bi izmuzli što više novca od neobaviještenog puka i prodali im nešto s čim njihov nastup apsolutno nema nikakve veze.

Reklamirati „ Lud, zbunjen, normalan“ a pritom na sceni igrati sasvim drugi tekst, ravno je krivičnom djelu lažnog predstavljanja. Pokušali smo dobiti i komentar od vlasnika autorskih prava na brend „ Lud, zbunjen, normalan“, a to su scenarista Isović i produkcijska kuća FIST Davora Pušića, ali u tome nažalost nismo uspjeli.

Istovremeno doznajemo da u redovima glumačkih konjokradica iz meksičkih sapunica posljednjih dana vlada prilična nervoza i napetost. Naime, nakon što su Nadarević, Bašić i Kasumović zajednički i svjesno krenuli u pljačku svetih autorskih prava u svojoj jadnoj požudi za brzom i lakom zaradom, upravo je raspodjela novčanog plijena postala glavni razlog za njihove međusobne svađe i sukobe.

Tako Nadarević i Kasumović Bašiću zamjeraju da uzima previše para jer je, navodno, u organizaciju predstave angažirao sve članove svoje porodice. U svakom slučaju, predstave se još uvijek igraju, a hoće li „ rastaljivanje“ zaustaviti trio konjokradica u nastavku pljačke autorskih prava u ovom je trenutku teško prognozirati s obzirom na moralne karakteristike i žudnju za novcem glavnih aktera ove afere…