U Donjem Vakufu će danas, na Dan državnosti BIH, svečano biti otvorena prva sportska dvorana. Gradnja Gradske sportske dvorane je počela 2008. godine, a njena ukupna vrijednost je oko 2,5 miliona KM. Glavni finansijer je općina Donji Vakuf.

Danas sa početkom u 14 sati je planirano svečano otvorenje kojem će prisustvovati dr. Melika Mahmutbegović, potpredsjednica FBiH, Tahir Lendo, premijer SBK, federalni i kantonalni ministri, delegacije bratskih općina i općina iz SBK…

Kapacitet dvorane je 800 sjedećih mjesta, a stolice je donirala firma Montažne kuće “Promo” Donji Vakuf.

Istog dana sa početkom u 19 sati, najuspješniji sportski kolektiv u gradu KK “Promo” će u okviru VII kola košarkaške A1 lige FbiH ugostiti ekipu OKK “Čelik” Zenica. Ovo će biti prva utakmica koju je KK “Promo” odigrao u svom Donjem Vakufu. Dok će u subotu u okviru Omladinske lige SBK Odbojkaški klub “AS” odmjeriti snage sa Odbojkaškim klubom Arabi Kakanj.

Košarkaši su do sada svoje domaće utakmice igrali u Travniku, a prije toga u Bugojnu.

U sezoni 2014/15. donjovakufski košarkaši su ostvarili najveći uspjeh u svojoj historiji, play off za ligu 12. Domaću utakmicu play off-a su odigrali u Jajcu, jer ni dvorana u Travniku ne ispunjava propisane uslove.