Dodik pozvao Bošnjake, Hrvate i Srbe da krenu ispočetka

0
1191

U ekskluzivnom intervju za N1 televiziju, koji je na programu večeras u 21 sat, predsjednik bh. entiteta Republika Srpska, je između ostalog kazao da je moguće da tri konstitutivna naroda u BiH krenu od nule.

Na pitanje zašto se političari u BiH sami ne dogovore, Dodik je odgovorio:

“Zato što mešetari iz Međunarodne zajednice ohrabruju Bošnjake, a sve kako bi Visoki predstavnik mogao primati platu od 24.000 eura. Pozivam Bošnjake i Hrvate da sjedemo i krenemo od početka. Međunarodna zajednica ništa nije riješila. Imamo Vašingtonski i Dejtonski sporazum, oni su dali prava svim stranama i to je polazna tačka. Onda trebamo vidjeti šta se možemo dogovoriti i odbaciti neka rješenja“, kazao je Dodik za N1.

On je istakao da je Dejtonski sporazum masovno promijenjen.

Sve mora biti na stolu da vidimo je li bilo opravdano mijenjano ili ne. Možda nešto ne treba mijenjati, ali neke stvari koje ničemu ne služe trebaju biti ukinute i promijenjene“, kazao je Dodik te dodao da se odluke Suda BiH vrlo brzo više neće primjenjivati u RS-u.

Predsjednik RS-a za N1 je govorio o odluci PIC-a, referendumu, ocjepljenju, Hrvatima, Bošnjacima, Beogradu, aferi Pavlović banka i drugim temama.

Ekskluzivni intervju sa Miloradom Dodikom gledajte večeras (srijeda) u 21 sat samo na N1 televiziji.