Danas u Sarajevu počinje Svjetski kup u powerliftingu po GPC pravilima

0
1312

Danas i sutra će Sarajevo biti centar sportskih zbivanja u svijetu, naime danas počinje svjetski kup u powerliftingu po GPC pravilima. Sarajevo, kao domaćin ovog takmičenja je fokus velikog broja svjetskih medija, s obzirom na veliki značaj koji ovo takmičenje u svijetu powerliftinga ima, očekujemo da ovo bude svojevrstan spektakl kako za takmičare, tako i za gledatelje.

Organizatori ovog svjetskog takmičenja su Fitness klub Shark i Klub 300 iza Sarajeva.

GPC Sarajevo 3

“Velika nam je čast dovesti u Sarajevo preko 160 takmičara, među kojima ima svjetskih prvaka i rekordera, ovo je svojevrsna nagrada za sav rad, odricanje i predanost koji smo posvetili prilikom organizacije. Zadovoljstvo nam je što je sa nama i sudija Lee Marshal, svjetski prvak i obarač brojnih rekorda, koji je svojim dolaskom svakako dao posebnu težinu i značaj ovom takmičenju” izjavio je ELmedin Hećo, jedan od organizatora.

GPC Sarajevo 2

Za današnje takmičenje, vlada veliki interes značajna imena ovog sporta su najavila svoje nastupe te se prijavila i izvršila potrebna mjerenja. Takmičari su svrstani u tri godišnje kategorije u cilju jačanja konkurencije i takmičarskog duha unutar samih kategorija.

“Svrha ovog sporta je konstantno prepoznavanje i definisanje ličnih granica i njihovo probijanje. U skladu s tim već smo utvrdili da 2018. godinu zabilježimo u kalendare Europske powerlifting scene, jer će Sarajevo biti domaćin Europskog GPC kupa, što nam daje dodatnu odgovornost, da danas pokažemo svoj maksimum, kako u organizacionom, tako i u takmičarskom smislu.” riječi su Sanela Đalića.

GPC Sarajevo

Takmičenje se održava danas i sutra (1. i 2. April) u kongresnoj Sali hotela Radon plaza u periodu od 9 do 20h, što je idealna prilika da podržimo naše sportiste i svojom podrškom budemo dodatna snaga koja im je potrebna.