Danas prve mjere na uklanjanju opasnosti za mještane Nević Polja

0
1222

Lokalni mediji su u ponedjeljak prenijeli informaciju o stablu u Nević Polju koje, prema riječima mještana, ugrožava sigurnost građana…

Radi se o stablu koje se nalazi uz magistralni put M 16, visokom više od dvadeset metara koje je nakon prošlotjednih olujnih udara vjetra oštećeno i kojemu opadaju grane na prometnicu. Mještani su zabrinuti za svoju sigurnost ali i sigurnost sviju koji putuju tom dionicom puta. Kako kažu, kontaktirali su JP “Ceste Federacije” koje se oglušilo na njihove dopise. Iz ureda načelnika Općine Novi Travnik im je odgovoreno kako to nije ni u njihovoj nadležnosti.

Kako bismo otkrili u čijoj nadležnosti jeste sporno stablo, kontaktirali smo Općinsku upravu civilne zaštite gdje nam je rečeno da stablo nije u njihovoj nadležnosti. Uputili su nas na komunalna poduzeća.U Javnom komunalnom poduzeću “Vilenica Čistoća” su nam priopćili da njihovo poduzeće nema ugovor s Općinom o održavanju zelenih površina, već da je za to zaduženo JP “Vilenica Vodovod”.

Mi jesmo zaduženi za održavanje zelenih površina, ali u ugovoru nam ne stoji uklanjanje i rezanje drveća, niti mi imamo mehanizaciju za to, kazali su nam u JP “Vilenica Vodovod”.Neslužbeno se doznaje da je u ponedjeljak u zgradi Općine Novi Travnik održan sastanak o rješavanju problematike 26 stabala na području Općine koja treba u potpunosti ukloniti. U planu je raspisivanje tendera, a očekuje se da bi do kraja godine dotrajala i stabla koja mogu ugroziti građane trebala biti uklonjena.Prema posljednjim informacijama, komunalni redari su danas na terenu u Nević Polju i očekuje se poduzimanje prvih mjera u rješavanju problema, dok bi samo uklanjanje stabla trebalo pričekati raspisivanje tendera.