Čović: Thompsonov koncert jedan u nizu glazbenih događaja

0
1823

Hrvatski narodni sabor (HNS) održao je danas osamnaestu sjednicu Predsjedništva HNS-a u Mostaru, a nakon sjednice, novinarima se obratim Dragan Čović, predsjednik HNS-a.

Komentarišući koncert Marka Perkovića Thompsona večeras u Mostaru je rekao kako je to ništa drugo to muzički događaj.

Ako će jedan glazbeni događaj biti udar na bilo što u BiH, onda smo zabrinuti za BiH. Ja ovo doživljavam kao jedan u nizu glazbenih događaja i ništa više od toga. Svi oni koji su pokušali dati drugi ton tome, nemam komentara na njih“, kazao je Čović.

O tome da li će koncertom biti ugroženi odnosi među koalicionim partnerima je kazao: “Razlog za parlamentarnu većinu danas može sve biti – utakmica, koncert, kako god ga ko doživljavao. Time ćemo samo dalje širiti netrpeljivost. Parlamentarne većine nemamo, to smo vidjeli na razini Federacije BiH, na razini države“.

Juče smo imali dosta zanimljive razgovore sa predstavnicima međunarodne zajednice i mislim da je krajnje vrijeme da sve probleme završimo za šest mjeseci. Vidite i akcize smo bili dogovorili pa se onda neko dogovorio da to promijeni. Ponovo moramo sjesti i to završiti. Isto je i sa Zakonom o PIO/MIO – moraju sve stvari biti sagledane u suprotnom ćemo ići sa prijedlozima kroz klubove“, dodao je predsjednik HNS-a.

Naveo je i kako smatra da je daleko do izbora i da se treba posvetiti socio-ekonomskim aktivnostima i . kandidatskom statusu kojeg ćemo, kako je istakao, dobiti sigurno.

Na pitanje da li je ugrožena sigurnost u Mostaru je rekao: “Slušao sam sve i svašta, ali mi smo u Mostaru sigurniji nego u bilo kojem drugom gradu BiH“.