Ćorić predao meč zbog ozljede nakon 27 minuta igre

0
1112

TENIS
HRVATSKI DVOBOJ
ČILIĆ OSTVARIO VELIKI USPJEH:
Ćorić predao meč zbog ozljede nakon 27 minuta igre

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u polufinale ATP turnira iz Masters serije u Cincinnatiju nakon što mu je drugi hrvatski igrač po kvaliteti, mladi Borna Ćorić, predao četvrtfinalni susret zbog ozljede koljena po završetku prvog seta kojega je Čilić dobio sa 6-2 za svega 27 minuta.

Bio je ovo drugi međusobni ogled Čilića i Ćorića i druga pobjeda starijeg reprezentativnog mu suigrača Čilića. Prošle godine u 2. kolu Šangaja bilo je 6-1, 6-2. Čilić je nastavio s odličnim serviranjem u Cincinnatiju, protiv Ćorića je osvojio 91 posto poena nakon što bi ubacio prvi, a 75 posto nakon ubačenog drugog servira, te nije ponudio nikakvu šansu Ćoriću za “break”. S druge strane, u sva četiri Ćorićeva servis-gema bilo je neizvjesno, a Čilić je uspio ostariti i dva “breaka”, prvog za 2-0, a drugog za 6-2 nakon kojega je Ćorić i predao.

Čilić po prvi put u polufinalu turnira iz serije ‘Masters 1000’

Čilić je tako izborio svoj prvi plasman u polufinale nekog turnira iz serije “masters 1000”, a suparnik će mu biti Bugarin Grigor Dimitrov. Čilić i Dimitrov dosada su igrali tri puta, a omjer pobjeda je 2-1 u Čilićevu korist. Posljednji dvoboj odigrali su prije manje od dva tjedna u 1. kolu olimpijskog turnira u Rio de Janeiru kada je Čilić uvjerljivo slavio sa 6-1, 6-4.