ČISTKA: U Sudu BiH nema nijednog Srbina, ostao samo jedan Hrvat

0
480

ISTA PRAVA TRIJU NARODA

Sud BiH “očišćen” je od Srba, a u njemu je ostao samo jedan Hrvat nad kojim se vrši mobbing, piše današnji “Večernji list”, izdanje za BiH.

List navodi da se nakon dvostrukog mandata, odlazeća predsjednica Suda BiH, Meddžida Kreso ima čime pohvaliti jer je uspjela, djelimično zbog servilnosti hrvatskih i srpskih političara, ali i prešutne podrške dijela međunarodne zajednice, stvoriti strukturu koja odgovara jednom narodu, a često i jednoj političkoj stranci.

O tome svjedoče podaci prema kojima je u hijerarhiji uprave Suda ispod Meddžide Kreso provedena prava čistka od nebošnjaka, piše list.

Dražen Zupanc je jedini Hrvat u rukovodstvu Suda BiH i tajnik Apelacijskog vijeća, ali godinama proživljava pravu psihičku torturu, doslovno mobing, a tri dugogodišnje srpske pozicije Kreso je dodijelila Bošnjacima.

Zupanc je rekao da ovu torturu proživljava jer je Kreso na njegovo mjesto naumila dovesti drugu osobu.

“To ona ima običaj činiti kada joj zatrebaju radna mjesta ljudi koji nisu direktno u njenim krugovima i vjerojatno moja nacionalnost kao nebošnjaka, Hrvata, njoj smeta s obzirom na to da je kompletan menadžment, većina menadžmenta Suda BiH iz reda bošnjačkog kadra koji je ona dovela”, rekao je Zupanc.

On je istaknuo da se žalio svim institucijama u BiH, ali bez uspjeha, prenijela je Srna.