Bugojno: Novac arapskih investitora za “Biser Rostova” nekoliko puta vraćan u Katar

0
1709
Projekt gradnje “Bisera Rostova”, luksuznog sportsko-turističkog kompleksa, koji financiraju ulagači iz Katara, nakon višemjesečnog zastoja, bit će nastavljen….

Zatvaranje vanjske konstrukcije objekta je pri kraju, a uskoro, kako najavljuje koordinator projekta, bivši bugojanski rukometaš Asim Šahman, slijedi unutrašnje uređivanje. Novac za gradnju je, kaže Šahman, nekoliko puta vraćan nazad, u Katar.

Problemi su počeli kada je prošle godine u ovo doba zbog nekog razloga novac nekoliko puta vraćan u Katar. Da li se radilo o politici, strahu od pranja novca putem investicija iz arapskog svijeta ili tek o promjeni u bankarskom sustavu BiH, ne znam, ali nekoliko puta nismo uspjeli prebaciti sredstva potrebna za gradnju, rekao je Šahman.

Dodao je da su arapski investitori bili ogorčeni.

Žustro su reagirali, rekli su da se ne bi ni upuštali u projekt da su znali da će ih sve ovo čekati, ali su se poslije pomirili s našom birokracijom, kaže Šahman.

Sada je, dodaje, taj problem riješen, a prvobitni plan projekta doživio je neke izmjene.

Osim rukometne, imat ćemo još dvije dvorane za trening, nogometno igralište s nekoliko redova tribina, pomoćni teren, teniske terene, spa centar, restorane i sve što je potrebno jednom ovakvom kompleksu za pripremu sportskih ekipa. Odustali smo od gradnje velikog hotela, sve ćemo, vjerovatno, riješiti gradnjom bungalova, rekao je Šahman.