BISKUP KOMARICA: Dodik ne zna da u Banja Luci nema domaćih Banjalučana, sve su to živi mrtvaci

0
1348

ONI NEMAJU PRAVO NA SVOJE RODNO MJESTO

BANJA LUKA – Gostujući u CD-u FACE TV biskup Franjo Komarica govorio je između ostalog i o svojoj javnoj polemici sa predsjednikom RS Miloradom Dodikom, piše Patria.

-Nemoguće je da gospodin predsjednik ne zna što je istina, da u Banja Luci nema autohtonih i domaćih Banjalučana, da su to sve živi mrtvaci. Nekoliko desetina tisuća živih mrtvaca. Oni nemaju pravo na svoje rodno mjesto, kazao je biskup Komarica.

On je dodao da je njegova dužnost dizati glas u obranu obespravljenih.

-Za vrijeme rata sam dizao svoj glas i pozivao na pomirenje, to dobro znaju moji sugrađani. Danas bi Isus plakao nad Banja Lukom. Ja sam toliko puta govorio Banja Luko, i banjalučka politiko gdje su ti Banjalučani”, rekao je Komarica.

Govoreći o šutnji lidera HDZ BiH Dragana Čovića, biskup Komarica je kazao da je Čović pokazao time što misli o njemu.

-Ne mora se braniti biskup Komarica, ali istina ima pravo na branitelje. To što Čović nije branio, to se mora pitati njega. On bi morao znati. Silna njihova briga jeste jednako nepostojanje Hrvata u pola države. Je li to domet tih političara?, istakao je biskup Komarica.

On je postavio pitanje zašto su u Banja Luci ubijani svećenici i časne sestre.

-Ko je srušio bogomolje, zašto su moji svećenici ubijeni, zašto je moj svećenik Filip ubijen pa spaljen od strane banjalučkih policajaca i političara, i časna sestra s njim? Zašto ja 25 godina tražim kosti moga župnika. Prema tome ko koga ovdje pravi budalom, rekao je biskup Komarica.