Bilobrk: Sve ćemo učiniti kako bi osvojili Kup BiH

0
1289

Vratar Širokog Brijega Luka Bilobrk smatra da je Sarajevo favorit u prvoj finalnoj utakmici Kupa Bosne i Hercegovine.

“Zadovoljit ćemo se samo osvajanjem Kupa BiH. I sve ćemo učiniti da tako i bude!“, rekao je Bilobrk na konferenciji za novinare uoči prve finalne utakmice Kupa BiH.

Golman Širokog priznaje da je Sarajevo na Koševu apsolutni favorit, kao i da imaju u svojim redovima i najboljeg igrača lige Harisa Duljevića.

“Veliki uspjeh bio bi kada bi postigli gol, a ne bi ga primili“, rekao je Bilobrk.  Ipak, u konačnici, zaključuje golman Širokog “favoriti su znali padati, past će, vjerujem, i sada, jer znam snagu naše momčadi“.

Šef stručnog štaba Goran Sablić ustvrdio je kako se ipak igra 180 minuta, odnosno da je utakmica na Koševu samo “prvo poluvrijeme“.

“Sarajevo je kvalitetno, opasno u tranziciji, ispucavanjima na Ahmetovića te prekidima, ali znaju biti pod pritiskom kada igraju kući, dok je Široki Brijeg, s druge strane, osvježen i maksimalno spreman.  Znamo što želimo i tako ćemo se postaviti. Želimo pozitivan rezultat, što znači ne primiti gol, a ako je moguće zabiti. Iako, ne vjerujem da će se u prvoj utakmici riješiti pitanje pobjednika Kupa BiH“, kazao je Sablić.

Za utakmicu na Koševu ne konkurIšu Baraban, Ćorić  i Wagner.

Prvi meč Sarajeva i Širokog Brijega u finalu Kupa BiH igra se sutra (srijeda) s početkom u 18 sati.