BiH kao da je postala 27. švicarski kanton

0
1876

Državni ministri se pohvalili odličnim rezultatima rada u posljednje dvije godine.

Ako je suditi prema optimističnim podacima državnih ministara, Bosna i Hercegovina u posljednje dvije godine kao da je postala 27. švicarski kanton. Pozitivni pokazatelji sustižu jedni druge. Broj zaposlenih veći je za 3 posto, industrijska proizvodnja za skoro 5 posto. U martu ove godine, prema podacima Vijeća ministara, BiH je zabilježila rekordni poslijeratni izvoz od skoro milijardu maraka. I to nije sve.

“BiH je ostvarila najpozitivnije ekonomske pokazatelje u posljednjoj dekadi. u ovom trenutku imamo najmanju zaduženost i u regiji i u EU, koja je u ovom trenutku manja od 40 posto BDP-a, i da je otvoreno više desetina hiljada novih radnih mjesta”, tvrdi Denis Zvizdić, predsjedavajući Vijeća ministara BiH,

Za dvije godine, kažu, provodeno je 55 posto mjera iz Reformske agende. Kao najveći uspjeh se smatra dobivanje Upitnika Evropske unije, ali je odgovaranje na pitanje usporeno, jer nije pronađena firma koja će prevesti 20 hiljada stranica dokumenata na engleski jezik. Zato i mala doza opreza u samohvaljenju.

“Naravno da se sve stvari mogu raditi i brže i boje. Bićemo zadovoljni kada bude zadovoljan svaki građanin BiH”, dodaje Zvizdić.

http://ba.n1info.com/a153635/Vijesti/Vijesti/Zvizdic-Dobri-rezultati-Vijeca-ministara.html