Bh. paraolimpijci otputovali u Rio, odbojkaši žele peto odličje

0
1193

Delegacija bh. paraolimpijaca otputovala je danas u Rio de Janeiro na 15. paraolimpijske igre.

Bh. paraolimpijski tim čine 14 sportista i deset ostalih članova delegacije, a naši sportisti će se takmičiti u sjedećoj odbojci i atletici.

Odbojkaši u Riju žele osvojiti svoju petu paraolimpijsku medalju, a smješteni su u grupu B s Iranom, Rusijom i Kinom. Grupu A čine Njemačka, Egipat, Brazil i SAD. Turnir počinje 9. septebra, a prvu utakmicu BiH igra protiv Ukrajine u 2:30 sati po našem vremenu. Dva dana kasnije je protivnik Iran u 23:00 sati, dok će naš tim s Kinom odmjeriti snage 14. septembra.

“U posljednjih nekoliko godina smo uspjeli pobjeđivati Iran i Brazil na posljednjim Paraolimpijskim igrama i Svjetskom prvenstvu. Dat ćemo sve od sebe, dobro smo se spremili, a imamo još pet dana za treninge. Prvi dio je najbitniji, važno je da budemo prvi ili drugi u grupi. Atmosfera je na nivou, to je važan faktor”, izjavio je kapiten odbojkaša Sabahudin Delalić.

Zastavu naše zemlje će na svečanom otvaranju nositi bacačica kugle Dženita Klico, čiji nastup očekujemo 10. septembra. Bacać kugle Dževad Pandžić će nastupiti šest dana kasnije.

Baš kao i odbojkaši, naši atletičari očekuju dobre rezultate.