Bernard Tomić: Vrijeđali su me na srpsko-hrvatskom jeziku

0
1255

Australski teniser Bernard Tomić čiji su roditelji Ivica i Adisa iz Hrvatske odnosno Bosne i Hercegovine poražen je sinoć od najboljeg bh. tenisera Damira Džumhura u meču prvog kola US Opena. Rezultat je nakon senzacionalne predstave mladog Sarajlije, bio 3:1, po setovima 6:4, 6:3, 4:6, 7:6.

Ono što se desilo Džumhuru u prvom kolu olimpijskog turnira u Riju kada ga je jedan od navijača vrijeđao sa tribina desilo se sinoć Tomiću u susretu protiv bh. tenisera. Naime, kako se može vidjeti na videu, verbalno se sukobio sa navijačem na tribinama i poručio mu da će mu “staviti m… u usta”.

“Dat ću ti nešto novca da se osjećaš bolje”, poručio je Tomić provokatoru na tribinama.

Tomić se kasnije izvinio za ovaj incident dodajući da su njegovi hrvatski korijeni bili razlog provokacije u susretu protiv Džumhura.

“Izvinio sam se za ono što sam rekao. Kad je nakon prvog seta napustio tribine, navijači su bili sretni jer je bio dosadan. Govorio je samo negativne stvari. Nisam znao ko je jer sam se fokusirao na igru. Također, dobacivali su mi na mom jeziku, srpsko-hrvatskom. Mikrofoni to nisu snimili”, kazao je Tomić.

‘Ill put my balls in your mouth’: Bernard Tomic lashes out

Na videozapisu se jasno čuje da je Tomić navijaču koji ga je provocirao kazao: “Stavit ću ti mu*a u usta”.