Bajka sa Zrinjevca: Prve fotografije najljepšeg adventa o kojem priča cijela Europa

0
1634

Advent u glavnom gradu Lijepe Naše za brojne Zagrepčane počinje tek kad se upali nekoliko tisuća bijelih lampica u njegovom najljepšem parku Zrinjevcu

U 19 sati upaljeno je na tisuće bijelih božićnih lampica u najljepšem zagrebačkom parku Zrinjevcu, a njegove stoljetne platane zasjale su punim sjajem.

Ovim činom za brojne je građane i službeno počeo Advent u Zagrebu koji je prošle godine dobio nagradu najboljeg u Europi od turističkog portala Best European Destinations.

advent-zg-1

advent-zg-2

Službeno paljenje božićnih lampica uobičajena je tradicija u brojnim gradovima svijeta poput Beča, Londona ili New Yorka, a u Zagrebu je popularna u posljednjih nekoliko godina.

Paljenje lampica na Zrinjevcu - 1

Paljenje lampica na Zrinjevcu – 1 (Foto: Zadovoljna.hr)

Božićnoj čaroliji doprinijelo je i otvaranje Ledenog parka na Trgu kralja Tomislava spektakularnim izvođenjem Orašara, a posebno nastupom klizača Rebbece Ghilardi i Filippa Ambrosinija.

I ove godine Zagrepčani i njihovi gosti moći će uživati u bogatoj gastronomskoj ponudi koja uključuje sve od američkog gulaša, preko turske baklave do bliskoistočnog falafela i nezamjenjivog kuhanog vina.

advent-zg-glavna

U našoj fotogaleriji doživite dio čarobne atmosfere sa zagrebačkog Zrinjevca i Tomislavca.