8 klubova uputilo otvoreno pismo za Nogometni savez BiH

0
1544

Danas je u Hotelu “Park” u Vogošći održan radni sastanak predstavnika osam (8) klubova Prve lige FBiH. Na sastanku su prisustvovali predstavnici NK Travnik, FK Rudar Kakanj, FK Bosna Sema, NK GOŠK Gabela, NK Bratstvo, FK Velež, FK Radnički Lukavac i NK Bosna Visoko.

Glavni cilj organizacije ovog sastanka je osnivanje Udruženja klubova Federacije BIH što je jednoglasno prihvaćeno na samom početku sastanka te je dogovoreno i skoro sazivanje osnivačke Skupštine Udruženja te donesen stav da se još jednom uputi poziv i drugim Klubovima da se priključe ovom Udruženju.

Tijekom sastanka, razgovarano je o regularnosti takmičenja, sudijskoj komisiji, te pronalaženju načina za što regularnije takmičenje do kraja ove sezone. Posebno je istaknuto da je u proteklom periodu zabilježen niz kardinalnih sudijskih pogrešaka na štetu svih klubova koji se takmiče u Prvoj ligi FBiH.

Predstavnici prisutnih klubova su donjeli jedinstven stav da je regularnost takmičenja potpuno narušena. Ovom prilikom, dogovoreno je da se pozovu čelnici Nogometnog saveza FBiH da što prije ispitaju dosadašnja dešavanja u ovoj sezoni, sa posebnim osvrtom na utakmice drugog dijela sezone.

Predstavnici klubova koji su prisustvovali današnjem sastanku iznose jedinstvene zahtjeve koje adresiramo na Nogometni savez FBiH:

1. Smjena Komisije za suce i suđenje NS FBIH.

2. Suspenzije sudaca Mirze Kazlagida i Kenana Bajraktarevida do kraja sezone.

3. Supervizija od strane Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH na svim utakmicama Prve lige FBiH do kraja prvenstva.

Ukoliko se što prije i HITNO ne udovolji navedenim zahtjevima Klubova, jedinstveni smo u stavu da nećemo igrati 23. kolo Prve lige FBiH te da ćemo nakon toga razmotriti i naredne korake, a u cilju potpune regularnosti takmičenja.

U prilogu dostavljamo i faksimil pisma kojeg su potpisali i ovjerili predstavnici Klubova.

Vogošća, 19. April/Travanj 2017 godine